Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a német választások összesített eredménye!

Bertha László

2017.09.25. 06:38

A szavazatok 33 százalékát szerezte meg a vasárnapi németországi választáson az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a bevándorlásellenes AfD pedig az ország harmadik erejévé nõtte ki magát.
BERLIN, 06:38

A szavazatok 33 százalékát szerezte meg a vasárnapi németországi választáson az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a bevándorlásellenes AfD pedig az ország harmadik erejévé nőtte ki magát – közölte hétfőn hajnalban az összes szavazat megszámlálása utáni eredményt a dpa hírügynökség.

Ezzel a hányaddal a CDU/CSU szerezte meg a legtöbb helyet a német parlamentben, azonban rengeteg helyet elveszített. Második helyen a Szociáldemokrata Párt (SPD) végzett, amely azonban 20,5 százalékos voksaránnyal történelmi mélypontra süllyedt.

A harmadik a jobboldali, bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) lett a szavazatok 12,6 százalékkal. Az AfD Merkelék elhibázott bevándorláspolitikájának köszönhetően Kelet-Németországban a szociáldemokratákat, sőt Szászországban még a CDU-t is megelőzték.

Újra bejutott a Bundetagba a Szabad Demokrata Párt (FDP) 10,7 százalékos eredménnyel. Az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) a szavazatok 9,2 százalékát kapta, a Zöldeknek pedig 8,9 százalék jutott.

A vasárnapi közvetítésünket itt olvashatod el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére