Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a legújabb német agybaj: a bajor kormányfő betiltotta a Német Császárság hadilobogóját

Horváth Tamás

2020.09.26. 19:20

Az indok: „szélsőséges elemek tették magukévá”.

Markus Söder bajor miniszterelnök betiltotta „a szélsőjobbhoz és más antidemokratikus csoportokhoz köthető” német birodalmi hadilobogó használatát a tartományban – közölte az MTI.

Arról a német birodalmi hadilobogóról (Reichskriegsflagge) van szó, amely az 1871 és 1918 közötti Német Császárság idején volt hivatalos, és amelyre a leginkább gondolnak ma az országban a szó hallatán: fehér alapon fekete kereszt, középen a birodalmi sassal.

A Német Császárság hadilobogója

Intézkedése indoklásául Söder elmondta az általa vezetett Keresztényszociális Unió (CSU) párt online konferenciáján, hogy a lobogót „szélsőséges elemek tették magukévá” a német társadalomban.

Ezzel a lobogóval fejezik ki a demokrácia elutasítását, a távolságtartást tőle. Nem hagyjuk, hogy szélsőjobboldali szélsőségesek eltérítsék szabad demokráciánkat”

– mondta.

Egyúttal hadat üzent az összeesküvés-elméletek szövőinek, a nyílt és rejtett „neonáciknak”, akik – mint mondta – a koronavírus-járvány elleni védekezés elutasításának örve alatt támadják a demokráciát.

A lobogót az utóbbi időben gyakran lehetett látni olyan demonstrációkon, amelyeken a járványügyi korlátozások ellen tüntettek az emberek. A Reichskriegsflaggét korábban saját zászlajának nyilvánította a Birodalmi Polgárok Mozgalma (Reichsbürgerbewegung), amely elutasítja a modern Német Szövetségi Köztársaság legitimitását. A múlt héten az északnyugat-németországi Brémában már betiltották a jelképet.

(MTI nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére