Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a bizonyíték arra, hogy kapcsolat van a bevándorlás és az iszlamista terrorizmus között

888.hu

2017.06.16. 16:28

Az Europol adatai szerint a migránsválság következtében nagy mértékben megnõtt az egy év alatt elfogott dzsihadisták száma.
HÁGA, 16:28

Az Europol adatai szerint a migránsválság következtében nagy mértékben megnőtt az egy év alatt elfogott dzsihadisták száma.

2016-ban már harmadik éve nő azon radikális muszlimok száma, akiket Európa valamely országában letartóztattak terrorista bűncselekmények elkövetésével vagy tervezésével kapcsolatban. Tavaly 718 iszlamista csuklóján kattant a bilincs.

2015-ben 687 dzsihadistát tartóztattak le, míg 2014-ben, a migránsválság kirobbanása előtt csupán 395-öt – írja a Politico az Europol jelentésére hivatkozva, amelyet az európai terrorizmus trendjeiről tett közzé a nemzetközi szervezet. Az adatok szerint már három éve nő az iszlamista indítékok alapján elkövetett terrorcselekmények száma. A legnagyobb növekedés 2015-ben, a migránsválság csúcsidőszakában figyelhető meg.

Terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt 2016-ban összesen 1002 esetben történtek letartóztatások, míg 2015-ben 1077 embert tartóztattak le terrorcselekmény elkövetéséért vagy kiterveléséért. Ezekben a számokban már benne vannak a dzsihadisták is, akiknek a számáról az előző bekezdésben írtam.

Az adatokból az látszik, hogy az európai terrorizmus mindinkább iszlamista karaktert ölt, hiszen az összes terrorcselekményen belül az iszlamista indíttatású cselekményeknek 2016-ban már kétharmados az aránya. Egy évvel korábban a terrorcselekmények körülbelül harmada mögött volt iszlamista motiváció.
Nem iszlamista terrorcselekmény volt például annak a görögországi szélsőbalos csoportnak az akciója, amelynek során levélbombát küldtek az IMF párizsi székházába és a német pénzügyminisztériumba, valamint több, görögországi intézménybe is idén március közepén.

2015-ben 141 embert tartóztattak le amiatt, mert a Közel-Keletre akart utazni, hogy dzsihadista szervezetek oldalán harcoljon. Ez a szám 2016-ban már csak 77 volt.

2016-ban az EU 8 tagországában összesen 142 meghiúsult vagy sikeres terrortámadásról tudnak a hatóságok, ezek között volt olyan, amelyet szélsőjobboldaliak, vagy más csoportok követtek el – ilyen például a fentebb már említett görög eset. A legtöbb támadás azonban dzsihadistákhoz köthető.

Nagy-Britannia a legveszélyeztetettebb: itt összesen 76 sikeres vagy sikertelen támadást kíséreltek meg terroristák. 23 támadásról számol be az Europol Franciaországban, 17-ről Olaszországban, 10-ről pedig Spanyolországban. Hat támadás történt, vagy történt volna Görögországban, 5 Németországban, 4 Belgiumban és egy Hollandiában. Az áldozatok száma 142 fő, 379-en pedig megsérültek.

Az elkövetők harmada 25 éves vagy annál fiatalabb volt. A cselekmények 40 százalékát robbanószerrel követték el. Az elkövetők 74 százaléka férfi volt 2016-ban.

Az alábbi ábrán a letartóztatott, terrorcselekményre készülő, vagy azt végrehajtó dzsihadisták száma látszik éves bontásban. Forrás: Politico. Látható, hogy a migránsválság évében szinte megduplázódott a letartóztatások száma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay Péter már hűséget esküdött Gyurcsány Ferencnek

Márki-Zay Péter már hűséget esküdött Gyurcsány Ferencnek

Még hogy nem létezik Gyurcsány–Márki-Zay paktum.

„A nemzeti kisebbségek kérdése nem belügy”

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet, hogy a 47 tagállamot számláló Európa Tanács hat hónapig tartó magyar elnökségének egyik legfontosabb prioritása a nemzeti kisebbségek védelmének ügye.

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

Egy tekintélyes német alkotmánybíró szerint az EU önkényesen vált politikai unióvá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére