Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlamista terrortámadást előztek meg Hamburgban

888.hu

2021.12.10. 19:20

Megakadályoztak egy iszlamista terrortámadást Hamburgban – jelentették be pénteken a németországi nagyvárosban.

 

A lőfegyverek használatáról és a háborús fegyverek ellenőrzéséről szóló jogszabályok megsértésének gyanúja miatt még augusztusban elfogott német-marokkói kettős állampolgár ügyében folytatott nyomozás során novemberben lefoglaltak lőpor előállítására és robbanószerkezet készítésére alkalmas anyagokat és tárgyakat,

a többi között egy-egy kilogramm ként és kálium-nitrátot, 500 gramm szénport, több száz csavart és anyát, valamint elektromos vezetékeket.

Andy Grote belügyi szenátor – a tartományi rangú város kormányzatának rendvédelemért és bűnüldözésért felelős tagja – az esetet ismertető tájékoztatón kiemelte, hogy

„nagyon-nagyon komoly incidens” történtetett volna, amelyre „még nem volt példa” Hamburgban.

A vegyi anyagok potenciális robbanóereje „jelentős” pusztítást okozhatott volna, legalábbis a közvetlen közelben – mondta a szociáldemokrata politikus.

A biztonsági szervek feltételezése szerint már nem áll fenn a támadás konkrét veszélye. Az ügy azt mutatja, hogy „a tartományi és szövetségi hatóságok hálózata nagyon jól működött” – mondta Mirko Streiber, a tartományi bűnügyi hivatal (LKA) vezetője.

A személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján csak Abdurrahman C. néven azonosított gyanúsított 20 éves, Hamburgban született, édesapja marokkói, édesanyja német.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére