Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlám Állam-logika: a terrortámadás megvéd a koronavírus-fertőzéstől. Szerinted?

888.hu

2020.03.28. 17:55

Az Iszlám Állam terrorszervezet propagandájában kijelentette követőinek, hogy a terrortámadások immunissá teszik a dzsihadistákat a koronavírussal szemben, mert az nem fékezheti meg a jó terroristákat. Ugyanakkor merénylői védelme érdekében a szervezet nem javasolja, hogy tagjai Európába utazzanak.

A Toronto Sun számolt be róla, hogy az Iszlám Állam hírlevelében azzal tartja a lelket fanatikusaiban, hogy a terrortámadások végrehajtása immunissá teszi majd a dzsihadistákat a koronavírussal szemben, írja a V4NA. A szervezet ennek ellenére korábban már adott ki járványspecifikus utasításokat „a kézmosásról, és arról, hogy kerüljék Európát, hogy megvédjék a feltörekvő öngyilkos merénylőket”. Az üzenetben az is elhangzik, hogy „a jó terroristákat nem lehet sakkban tartani”.

A szervezet úgy látjatöbb más radikális iszlamista szervezettel együtt, hogy a vírusok, így a koronavírus is Isten büntetése, ami a hitetlenek kiirtására fókuszál, ezért a jó muszlimokat nem érheti veszély. Az idézett hírlevél továbbá azt kéri Istentől, hogy a vírus legyen halálosabb, de a hívőket védje meg a szenvedéstől.

Az elméletet ugyanakkor a szalafista muszlimok is osztják a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, és a vírust egyenesen „Isten katonájának” nevezték, ami eltörli majd az istentelen kommunistákat és buddhistákat, annak ellenére, hogy több iszlám országban is pusztít.

Hasonló gondolatmenetet idézett az iraki vallási vezető Hadi Al-Modarresi, aki szerint a járvány „kétségtelenül Allah cselekedete, amely isteni büntetés a kínai emberekkel szemben a muszlimok és az iszlám elleni tiszteletlenségük és bánásmódjuk miatt”, azonban később már arról számoltak be, hogy maga Al-Modarresi is megfertőződött a vírussal.

Az iráni legfőbb vezető, Ali Khamenei Ayatollah szintén egy alternatív magyarázattal állt elő, ami inkább a Nyugatot célozza. Szerinte a koronavírust az USA készítette, hogy gyengítse Kínát és Iránt, ez magyarázza az országokban lévő nagy betegszámot és ezért nem akarta elfogadni sem az Egyesült Államok támogatását, mert az csak rontana az egészségügyi válságon. Elmélete Hossein Salami az iráni iszlám forradalmi gárda parancsnokának nézeteit tükrözi, aki szerint a koronavírus egyszerűen egy amerikai biológiai fegyver. Iránban már csaknem 30 ezren fertőződtek meg és ezzel a hetedik legfertőzöttebb országnak számít.

Fotó: V4NA

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére