Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét utcára vonulnak a politika nagyágyúi Tommy Robinsonért és a szólásszabadságért

Sümeghi Lóránt

2018.07.10. 19:00

Nemcsak Geert Wilders ikonikus holland politikus lesz jelen a szombaton megrendezésre kerülõ londoni tüntetésen, hanem még az Egyesült Államokból és Svédországból is érkeznek politikai szereplõk annak érdekében, hogy kiálljanak Tommy Robinson és a szólásszabadság mellett.

Nem ez az első eset, hogy ezrek vonulnak utcára a szólásszabadság védelmezőjeként és az iszlám kritikusaként számontartott Tommy Robinsonért. Emlékezetes, a 888.hu elsőként számolt be arról, hogy május 26-án több ezer tüntető gyűlt össze Londonban, hogy tiltakozzanak Robinson jogtalan letartóztatása és bebörtönzése ellen. Az akkori megmozdulást most szombaton megismétlik, ugyanis dacára a globális felháborodásnak úgy tűnik, a brit igazságszolgáltatás továbbra is inkább a szabadságjogok megnyirbálása mellett áll ki, csakhogy megóvja a brit muszlimokat a kritikától.

A szombati tüntetésen részt fog venni több politikus is, többek között ott lesz

  • Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke,
  • az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának tagjai;
  • emellett csatlakozni fognak a Svéd Demokraták egyes képviselői,
  • az Egyesült Államokból a Republikánus Párt is képviseltetni fogja magát, Paul Gosar kongresszusi képviselő személyében,
  • továbbá a Flamand Nacionalista Párt is tagokat küld Londonba.

Mint ismert, Tommy Robinsont azért tartóztatták le korábban „uszítás és a köznyugalom megzavarására” hivatkozva, mert a Facebook-oldalán élőben tudósított egy muzulmán banda peréről, amelynek tagjai nőket erőszakoltak meg. Robinsont – aki kérdéseket mert feltenni a banda tagjainak – szinte azonnal elvitették a rendőrök a bíróság épülete elől, majd gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére