Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét megrohamozták a migránsok a ceutai kerítést

Bokor Gábor

2019.08.30. 14:20

A spanyol sajtó szerint mintegy százötvenen jutottak át a Spanyolországhoz tartozó, észak-afrikai Ceuta városának területére Marokkóból pénteken.

Az exklávé helyi kormányára hivatkozva közölték: 200-250 ember kísérelt meg átmászni a 8,2 kilométeres, pengékkel és szögesdrótokkal ellátott dupla kerítéssor tengerbe nyúló végén. A bejutást megakadályozni próbáló rendőrök közül legkevesebb hatan könnyebben megsebesültek. A határsértők között is vannak sérültek, de számukat egyelőre nem közölték.

Fotó: AFP

Ceutában tavaly augusztus óta, azaz egy éve nem történt ilyen tömeges illegális határátlépési kísérlet. Akkor 116-an jutottak be spanyol területre. Három fiatalkorú kivételével másnap mindannyiukat visszaszállították Marokkóba, a két ország között 1992-ben létrejött egyezmény alapján. A spanyol belügyminisztérium adatai szerint Ceuta észak-afrikai spanyol exklávéba idén 671-en érkeztek illegálisan, míg Melillába, a másik afrikai spanyol városba mintegy 2700-an.

A dél-európai ország területén összesen 18 ezer illegális bevándorlót regisztráltak januártól augusztus közepéig, ami 39 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére