Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét lesújtott a Googe-féle véleménydiktatúra

Bokor Gábor

2018.01.09. 14:08

Feljelentette a világ egyik legnagyobb cégét a korábbi mérnöke, amiért konzervatív nézetei miatt kiközösítették, ellehetetlenítették a munkáját, majd kirúgták.
MOUNTAIN VIEW, 14:08

Feljelentette a világ egyik legnagyobb cégét a korábbi mérnöke, amiért konzervatív nézetei miatt kiközösítették, ellehetetlenítették a munkáját, majd kirúgták.

James Damore, a Google korábbi mérnöke pert indított a vállalat ellen, amiért szerinte rettenetes módon bántak vele a kaliforniai központban, elmondása szerint lecsapott rá a véleménydiktatúra. A Santa Clara-i bíróságra beadott peranyagban az áll, hogy a Google alkalmazottjai és a vezetői is kirekesztették a férfit, amiért vállaltan konzervatív nézeteket vallott. Hátrányos megkülönböztetésben szenvedett a vállalatnál, amiért fehér férfi volt.

Damore-t végül augusztusban rúgta ki a vállat, amiért a tudósítások szerint betartotta a nemi szerepeket és az elviselhetetlen munkakörülmények miatt kritizálta a vállalatot. A vállalat ellen indított perben Damore csatlakozott ahhoz a Davi Gudemanhoz, akit 2016 decemberében bocsátottak el, miután a férfi kiakadt azon, hogy mennyire előtérbe helyezi a vállalat a nemi diverzitást.

Gudeman az egyik online felületen osztotta ki a szélsőliberális nagyvállalatot.

A korábbi munkavállalók szerint a Google-nél rendszeresen diszkriminálták azokat, akik nem vetették magukat alá a liberális véleménydiktatúrának, "népszerűtlen" politikai nézeteket vallottak, netán még fehér férfiak is voltak.

Bár az óriásvállalat megpróbálta előadni, hogy ők bizony nagyon is nyitottak mindenféle irányzat elfogadására, még a konzervatív nézetekére is, sokak szerint szabályosan büntették azokat, akik egy kicsikét is jobbra álltak a cég által megkövetelttől.

(CNBC, Mashable)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére