Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét komoly harcok dúlnak Ukrajnában

888.hu

2017.05.05. 15:08

Folytatódnak a heves harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban tíz ukrán katona sebesült meg a Moszkva által támogatott szakadárok támadásai következtében - jelentette pénteken a kijevi hadmûveleti parancsnokság.
LUHANSZK, 15:08

Folytatódnak a heves harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban tíz ukrán katona sebesült meg a Moszkva által támogatott szakadárok támadásai következtében – jelentette pénteken a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A beszámoló szerint "az orosz megszálló csapatok" 58 alkalommal nyitottak tüzet az elmúlt 24 órában az ukrán katonák állásaira a front mentén, több helyen a minszki megállapodásokban tiltott nehéztüzérséget is bevetve – írja az MTI.

Ezúttal a konfliktusövezet északi részén, Luhanszk környékén alakult ki a legsúlyosabb helyzet. Andrij Liszenko, a védelmi minisztérium szóvivője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tízből hat katona az említett térségben sérült meg.

Hosszú ideje most először újultak ki a nehéztüzérségi támadások a front Luhanszk megyei részén, az elmúlt időszakban inkább Donyeck megyében folytak heves harcok.

A kijevi parancsnokság később arról adott hírt, hogy a szakadárok pénteken tűz alá vették a fegyvernyugvás felügyeletére létrehozott, ukrán és orosz katonatisztekből álló, úgynevezett ellenőrző és koordinációs központ képviselőit is a Donyeck megyei Bezimjane település közelében.

Kijev szerint a szakadár erők az ukrán hadsereget kísérleték meg ismét lejáratni, őket vádolva meg a támadás végrehajtásával. A parancsnokság közleményében azt hangoztatta, az ukrán fegyveres erők – tartva magukat a minszki megállapodásokhoz – visszavonták a front menti térségből a nehézfegyvereket, de a szakadárok ezt nem tették meg, megsértve ezzel a konfliktus rendezése érdekében kötött minszki egyezségeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére