Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét kiélezõdhetnek a konfliktusok a magyar-horvát kapcsolatokban

Bertha László

2016.08.17. 12:38

A horvát konzervatív HDZ elnöke és miniszterelnök-jelöltje bízik a Mol-INA-ügyben folyó döntõbírósági eljárás pozitív kimenetelében.
ZÁGRÁB, 12:38

A horvát konzervatív HDZ elnöke és miniszterelnök-jelöltje bízik a Mol-INA-ügyben folyó döntőbírósági eljárás pozitív kimenetelében.

Andrej Plenkovic a Nacional horvát hetilapnak adott interjúban leszögezte, ha kormányfő lesz, azon dolgozik majd, hogy megvédje a horvát olajipari vállalat érdekeit és biztosítsa az egységes, következetes horvát álláspontot az INA fejlődési stratégiáját illetően, amire korábban nem mindig volt példa.

A miniszterelnök-jelölt szerint ezt a Mol magyar olaj- és gázipari vállalat gyakran megpróbálta kihasználni. Plenkovic kijelentette, hogy az INA nemzeti érdekű vállalat, amit fejleszteni kell, de a felújítások elmaradtak.

A horvát politikus szerint a munkálatok halogatása bizonytalanságot szül, valamint megkérdőjelezi a Mol őszinteségét a stratégiai partnerség megvalósításában, továbbá a magyar vállalat készségét, hogy a részvényesi szerződésben foglaltak szerint támogatja az INA stratégia fejlődési céljait.

Ha a Mol nem képes betartani szerződéses kötelezettségeit, ezt meg kell mondania, és én mint leendő kormányfő, valamint a kormányom tudni fogjuk, hogyan válaszoljunk egy ilyen álláspontra.”

– nyilatkozta Andrej Plenkovic.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére