Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét hűvösön Ri Mjong Bak volt dél-koreai elnök

888.hu

2020.11.02. 10:30

Újra börtönbe vonult hétfőn Ri Mjong Bak, Dél-Korea korábbi elnöke, miután a legfelsőbb bíróság pár napja megerősítette a rá korábban korrupciós vádak miatt kiszabott 17 éves börtönbüntetést.

Hacsak nem részesítik elnöki kegyelemben, vagy nem vonják vissza a büntetését, elképzelhető, hogy

a jelenleg 78 éves volt államfő rács mögött töltheti életének hátralévő részét.

Fellebbezésre nincs további lehetősége, múlt csütörtökön a legfelsőbb bíróság is bűnösnek mondta ki 25,2 milliárd von (7 milliárd forint) elsikkasztásában és 9,4 milliárd von (2,6 milliárd forint) kenőpénz elfogadásában, többek között a Samsung dél-koreai óriásvállalattól.
Ri Mjong Bakot, aki 2008-tól 2013-ig töltötte be az elnöki tisztséget, 2018 márciusában vették őrizetbe, tavaly tavasszal azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az egykori államfő a per során ártatlanságát hangoztatta, és azt állította, hogy az ellene felhozott vádak politikai lejárató kampány részei.

Dél-Koreában rendszeresen előfordul, hogy a hatalomból távozó elnököket bebörtönzik: mind a négy ma is élő volt államfőt elítélték valamilyen ügyben.

Ri utódját, a 2017-ben menesztett Pak Gun Hjét 24 év börtönbüntetésre ítélték hatalommal való visszaélés, államtitkok kiszivárogtatása, vesztegetés és kényszerítés miatt.

Korábban, az 1990-es években ugyancsak börtönbe került két másik volt dél-koreai államfő – Cson Tu Hvan és Ro Te Vu – hazaárulás és korrupció vádjával. Mindketten 1997-ben elnöki kegyelemmel szabadultak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére