Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét egész Ukrajnában megszólaltak a légvédelmi szirénák

888.hu/MTI

2022.12.17. 18:00

Egy nappal a legutóbbi támadás után, szombat délelőtt ismét országszerte megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában, beleértve a fővárost is – közölték az ukrán hatóságok.

 

A kijevi katonai hivatal a Telegramon felszólította a lakosságot, hogy húzódjon az óvóhelyekre.

A Hajun fehérorosz katonai aktivitást figyelő felhasználói fiók közölte, hogy több orosz harci repülőgép haladt el a fehérorosz légtérben Észak-Ukrajna felé.
Az újabb légiriadó csupán néhány órával azután kezdődött, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármester közölte: a pénteki tüzérségi támadások után egy nappal sikerült visszaállítani a főváros vízellátását. A fűtés- és áramszolgáltatások Kijevben továbbra is csak helyenként működnek.

A pénteki rakétatámadás célpontjában, mely a februárban kitört háború egyik legsúlyosabbika volt, az ukrán energetikai infrastruktúra állt. Moszkva már hetek óta támadja az energiaellátást biztosító létesítményeket, a péntek reggeli támadásban pedig több mint 70 rakétát lőttek ki Ukrajnára.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadást követően ismét hangsúlyozta, hogy országának sürgősen légvédelmi rendszerekre volna szüksége. A naponta közzétett videójában az államfő úgy fogalmazott, „a Nyugatnak tovább kell fokoznia az Oroszországra mért nyomást”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére