Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismerkedjetek meg az igazi feminizmussal: "egy gyerek a legrosszabb, ami a környezettel történhet"

Pörge Béla

2019.03.05. 15:48

Verena Brunschweiger egy német feminista írónõ, akit kifejezetten bosszant, ha arról kérdezik, miért nincs gyereke.

Verena Brunschweiger már korábban is írt feminista könyveket, ám ezekben például a pornóval szeretett volna leszámolni, nem a gyermekvállalással. Újabban viszont már szintet lépett: szerinte a 21. században felháborító, hogy még mindig rosszallóan tekint a társadalom egy harmincas éveiben járó nőre azért, mert nincs gyermeke.

Brunschweiger ezért a gyermektelen szó helyett bevezette a gyerekektől szabad kifejezést, hogy ezzel is a gyermektelenség pozitív oldalát hirdesse. Németül még jobban átjön a különbség a két szó között: kinderlos helyett kinderfrei. Ez az új könyvének a címe is, amit ráadásul a gyermektelenség büszke vállalása melletti kiáltványnak szán – írja a Kronen Zeitung.

Szerinte a szingliség és a tudatos gyermektelenség egy lázadó életstílus a társadalmi elvárásokkal szemben.

A nők státusza még mindig nagyon szorosan kapcsolódik az anyaszerephez"

– bosszankodik az írónő.

Természetesen a könyvéből sem maradhat ki a balliberálisok kedvenc érve, melyet a múlt héten Gyurcsány Ferenc egyik házi újságírója is használt: a gyermektelen élet kisebb ökológiai lábnyomot hagy, tehát környezettudatosabb így élni.

A gyerek a legrosszabb, amit egy ember a környezettel tehet. Minden meg nem született gyerek 50 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást"

– fogalmazott.

Az egészen elképesztő gondolatmenet odáig még nem jutott el, hogy kövessünk el rituális öngyilkosságokat, hogy ezzel is kíméljük a Földet. Szemmel láthatóan egyre többen jutnak el arra a szintre, hogy azért nem vállalnak gyereket, mert így az unokáinknak a Földnek jobb lesz.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére