Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismerjétek meg az Iszlám Állam orlandói mészárosát

Horváth József György

2016.06.13. 07:28

Az Iszlám Állam jelentkezett az 50 áldozatot követelõ, orlandói melegbárban vasárnapra virradóra elkövetett támadás elkövetõjeként - közölte a dzsihadista szervezethez kötõdõ Amak hírügynökség. A mészáros, Omar Mateen muzulmán bevándorlók gyermekeként született New Yorkban.
ORLANDO, 07:28

Az Iszlám Állam jelentkezett az 50 áldozatot követelő, orlandói melegbárban vasárnapra virradóra elkövetett támadás elkövetőjeként - közölte a dzsihadista szervezethez kötődő Amak hírügynökség. A mészáros, Omar Mateen muzulmán bevándorlók gyermekeként született New Yorkban.

Az Iszlám Állam egyik harcosa hajtotta végre azt a fegyveres támadást, amelyet az amerikai Florida tagállambeli Orlando városában egy melegbár ellen irányult, és mely több mint 100 halottat, vagy sebesültet hagyott hátra"

- mondja az Amak.

David Procopio, a Massachusetts állami rendőrség szóvivője szerint a rendőrség által agyonlőtt merénylő, az Omar Mateenként azonosított férfi a lövöldözése során az Iszlám Államnak fogadott hűséget, illetve a Carnajev testvérekre hivatkozott.

A közép-ázsiai származású Dzsohar és Tamerlan Carnajev a 2013-as bostoni maratoni futóverseny nézői és versenyzői elleni robbantásos merényletet követtek el, amelyben hárman meghaltak és 260-an megsebesültek.
Omar Mateen, az orlandói mészáros
A 29 éves, afgán származású Omar Szaddiki Mateen muszlim bevándorlók gyermekeként született New Yorkban, és a floridai St. Lucie-ben élt, ahol mostanában biztonsági őrként dolgozott.

Az ámokfutó muszlim terrorista apja szerint semmi köze a valláshoz az ötven halálos áldozatot követelő orlandói mészárlásnak. Mir Seddique, Omar Mateen apja az NBC televíziós csatornának elmondta, hogy fia néhány hónappal ezelőtt dühös lett Miamiban, amikor két férfit látott csókolózni, és szerinte ámokfutása mögött a homofóbia áll...

Szomszédai szerint Omar magának való, piperkőc, mogorva és agresszív ember volt.

Több korábbi munkahelyén is panaszkodtak rá, hogy a férfi nehezen illeszkedik be, képtelen kezelni indulatait és, hogy szélsőséges elveket vall.

Több rendőrségi forrás is megerősítette már, hogy Mateen nem csak az Iszlám Állammal, de több USA-ban működő szélsőséges iszlamista szektával is kapcsolatban állt.

Obama is megszólalt

Eleget tudunk ahhoz, hogy kijelenthessük: ez terror- és gyűlöletcselekmény volt"

- jelentette ki az amerikai elnök.

Obama elmondta: szívszorító nap ez a meleg, biszexuális és transzneműek (LGBT) közösségének. Úgy fogalmazott: "A városuk elleni szörnyű támadást átélt Orlando népe mellett vagyunk". Majd hozzátette:

ez bármelyik amerikai városban megtörténhetett volna... (milyen optimista)

Hangsúlyozta: az amerikaiak egységesek, nem adják meg magukat a félelemnek, és eltökéltek abban, hogy megvédjék magukat. Megfogalmazásában a floridai merénylet valamennyi amerikai elleni támadás volt.

Maga az elnök is megjegyezte, amit korábban Orlando polgármestere már megfogalmazott: a támadás az amerikai történelem legsúlyosabb tömegmészárlása volt. Obama kitért a fegyvervásárlás, és -tartás szigorítására és korlátozására vonatkozó javaslatára, s emlékeztetett, hogy a kongresszus mindeddig megakadályozta az általa javasolt szigorítások törvénybe foglalását. Elnöksége egyik nagy kudarcának nevezte, hogy még nem született meg ez a törvény.

El kell már döntenünk, hogy ilyen országot akarunk-e? De az is egyfajta döntés, ha aktívan nem csinálunk semmit sem"

- fogalmazott Obama.

Az elnök kitért arra is, hogy a Pulse nevű melegbár több volt mint egy egyszerű éjszakai szórakozóhely, szerinte jelkép volt: a meleg közösség szolidaritásának jelképe. A Fehér Háznál félárbocra engedték a nemzeti lobogót és a szövetségi fővárosban megerősítették a biztonságot. Washingtonban ugyanis a "meleg büszkeség" felvonulását tartják vasárnap, csakúgy, mint sok más amerikai városban.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére