Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Írország lassan már nem tud több ukrán menekültet befogadni

888.hu

2022.07.15. 17:40

Nem mintha nem lenne elég kapacitásuk, csak sokan érkeztek most Afrikából is hozzájuk.

 

Arról számol be a Politico, hogy ukrán menekültek százai alszanak a dublini repülőtéren matracokon.

A jelenlegi ír miniszterelnök, Micheál Martin és kormánya kifejezetten büszke volt eddig arra, hogy sok ukrán menekültnek nyújtottak menedéket.

Nemrég viszont a befogadó szervezeteik túlterheltté váltak, ami azért lehetne meglepő, mert az ukránokat eddig is minden gond nélkül el tudták látni.

Most viszont egy új angol szabályozás miatt a közel-keleti és afrikai menedékkérők az Egyesült Királyság helyett Írországban próbálnak letelepedni és így már akadozik a menekültellátó hálózatuk.

Az írek március óta 90 épületből álló hálózatot hoztak létre az ukránok fogadására.

Ennek a a legnagyobb létesítménye a a Dublintól dél-nyugatra található Citywest nevű konferenciaközpont, ami csak maga 1100 alvóhelyet képes biztosítani.

A Politico viszont arról is beszámol, hogy a Citywest ágyait az elmúlt hetekben nem ukrán menekültek kapták, hanem közel-keletiek és afrikaiak, akik Nagy Britanniából érkeztek komppal vagy repülővel.

Így esett meg, hogy mikor a dublini repülőtérről akarták tovább szállítani az ukrán menekülteket a Citywestbe, akkor a vissza kellet fordulni, mert a konferenciaközpontban egyszerűen nem volt nekik hely.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére