Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iránban péntek este döntötték el, hogy beismerik az ukrán utasszállító lelövését

Horváth Tamás

2020.01.11. 12:00

Legalábbis a Fársz helyi félhivatalos hírügynökség információi szerint.

A szombati jelentésből kiderült: Irán vallási és politikai vezetője, Szajed Ali Hamenei ajatollah úgy döntött, hogy az ügyben sürgősen össze kell hívni az ország legfelsőbb nemzetbiztonsági tanácsát. A tanácskozáson született az a döntés, hogy szombaton jelentsék be, a repülőgépet az iráni légvédelmi rendszer lőtte le tévedésből.

Irán napokig tagadta, hogy rakétatalálat érte az ukrán repülőgépet, az Egyesült Államok és Kanada viszont hírszerzési értesüléseik alapján ennek ellenkezőjét valószínűsítette.

Az iráni hadsereg beismerte, hogy ők lőtték le az ukrán utasszállítót

Irán lőtte le, de nem szándékosan az ukrán utasszállító gépet – jelentette szombat hajnalban az iráni állami tévé a hadsereg közleményét idézve. A hivatalos iráni álláspont szerint a kedden Teherán közelében történt katasztrófát emberi mulasztás idézte elő, melynek feltételezett felelősei ellen vizsgálat indul. A hadsereg közleményének beolvasása után Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter a következőket írta [...]

Haszan Rezajefar, az iráni polgári légügyi hatóság vizsgálati részlegének vezetője az IRNA iráni állami hírügynökség szerint szombaton bejelentette, a szerencsétlenül járt gép feketedobozait Franciaországba küldik, hogy a tartalmukat megfejtsék.

A MAU ukrán nemzetközi légitársaság Boeing 737-es típusú gépének fedélzetén 176-an voltak, és valamennyien életüket veszítették a szerencsétlenségben. A személyzet és az utasok ukrán, iráni, kanadai, svéd, brit, afgán és német állampolgárok voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére