Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iránban 16 év börtön jár azért, ha nem hordja valaki a muszlim fejkendőt

Bokor Gábor

2019.08.04. 19:00

Három iráni nő készített egy videót arról, hogy hidzsáb nélkül osztogatnak virágot a metróban, súlyos börtönbüntetés lett a vége.

Fejenként öt évet kaptak a nemzetbiztonság megsértéséért, egy évet államellenes propagandáért és tíz évet prostitúcióra és korrupcióra való felbujtásért – írja a Jerusalem Post, mely szerint ha összeadjuk a kiosztott börtönbüntetéseket, akkor a három nő összesen 55 év és három hónapnyi letöltendőt kapott a síita államban. A három nő, név szerint Monireh Arabshahi, Yasaman Aryani és Mojgan Keshavarz még márciusban töltött fel egy videót, melyen azt látni, hogy – a helyi vallási szabályokat megsértve – hidzsáb nélkül osztogatnak virágot a metrón.

Hidzsábos nők Iránban | Fotó: AFP

A hatóságoknak csak pár hét kellett és egyből letartóztatták Aryanit, másnap az anyját, Arabshahit és egy héttel később fogták el Keshavarzot, akit úgy vittek el, hogy a kilencéves lánya előtt összeverték. A vádakat még júniusban olvasták fel ellenük, állítólag a bíró megfenyegette őket, hogy szenvedni fognak azért, amit tettek. Iránban két éve kezdődtek tüntetések, ahol azt akarták az irániak elérni, hogy a nőknek ne kelljen folyamatosan viselnie a fejkendőt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére