Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ingyenlakásokat és nyelvórákat kapnak a migránsok Franciaországban

Sümeghi Lóránt

2018.06.05. 21:00

A kezdeményezés a kormány bevándorlási politikája humanista oldalának erõsítését szolgálja.

Az integrációs politikánk színvonala a bevándorlási és menekültügyi politikánk általános egyensúlyának központi kérdése – fogalmazott a kormányfő az integrációval foglalkozó tárcaközi bizottság ülése után, egy, "a köztársaságunkhoz méltó politikát" ígérve mindazok számára, akiknek joguk van Franciaországban tartózkodniuk.

A miniszterelnök bejelentése arra a 131 oldalas parlamenti jelentésre épül, amelyet februárban tett közzé a kormánypárti Aurélien Taché, s amely "egyértelműen megállapította, hogy nem elégséges a nyelvi, gazdasági és szociális integrációja azon embereknek, akiket befogadunk".

A képviselő akkor 607 millió euróra becsülte a tanulmányban megfogalmazott 72 ambiciózus javaslat megvalósításának költségeit. 

A kormánypárt, a Köztársaság lendületben (LREM) jelentéstevője szerint a menedékkérők francia nyelvoktatásának idejét meg kellene duplázni – legalább 400 órára félévente –, a nem francia nyelvterületről érkezőknek és analfabétáknak pedig 600 órára kellene emelni. Ebben Franciaország a németországi gyakorlatot követi, amelyet gyakran idéznek az integrációs program modelljeként. 

Edouard Philippe arra is emlékeztetett, hogy a menekülteknek nagyon nehéz a lakáshoz jutás, ezért a kormányzat a tavalyi év végén mintegy 20 ezer üres lakás kijelölését kérte a prefektusoktól.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére