Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indulhat a sivalkodás: Trump mellé állt a beutazási tilalom ügyében az amerikai legfelsõbb bíróság

Forisek Ádám

2017.10.11. 11:28

Helyi idõ szerint kedden megsemmisítette az amerikai legfelsõbb bíróság azt a fellebbviteli bírósági döntést, amely hatályon kívül helyezte Donald Trump elnök korábbi beutazási tilalmát.
WASHINGTON, 11:28

Helyi idő szerint kedden megsemmisítette az amerikai legfelsőbb bíróság azt a fellebbviteli bírósági döntést, amely hatályon kívül helyezte Donald Trump elnök korábbi beutazási tilalmát.

Mint ismert, Donald Trump elnök márciusi rendeletével tiltotta meg az Egyesült Államokba történő beutazást hat országból: Líbiából, Iránból, Szomáliából, Szudánból, Szíriából és Jemenből.

A rendelet értelmében a tilalom 90 napra szólt volna, vagyis már lejárt, mire az ügyben döntött a legfelsőbb bíróság.

Nem határozott viszont arról a beadványról a bíróság, amelyet Hawaii állam terjesztett elő ugyanezzel az elnöki rendelettel szemben. Az a kereset a rendeletnek azt a részét is támadja, amellyel Trump 120 napra felfüggesztette a menekültbefogadási program egészét, és az egyelőre nem veszítette hatályát, viszont a bíróság annak végrehajtását is felfüggesztette.

A márciusi volt Donald Trump második rendelete, mellyel beutazási tilalmat tervezett elrendelni muszlim országokkal szemben. Az első hatalmas felháborodást okozott az Egyesült Államokban, mert semmilyen kivételt nem tartalmazott, egyszerűen kitiltotta hét, muszlim többségű ország állampolgárait az Egyesült Államokból, még azokat is, akiknek egyébként volt érvényes vízumuk vagy letelepedési engedélyük.

Donald Trump végül hat ország állampolgáraival szemben vezetett be beutazási tilalmat, közülük kivételt képeznek azok, akik vízummal vagy letelepedési engedéllyel rendelkeznek. A bíróságok továbbá jelentősen csökkentették a korlátozás hatályát, mert kimondták, hogy nem tiltható ki az országból az, aki "jóhiszemű kapcsolatban" áll amerikai állampolgárokkal vagy szervezetekkel.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére