Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme az internet pöcegödre: a liberális BuzzFeed

Sümeghi Lóránt

2017.03.28. 12:28

Átfogó kutatás jelent meg a Business Insider (BI) gazdasági lapban az amerikai hírportálok megbízhatóságáról. A patinás Pew Research elemzõintézet adataira támaszkodva a BI szerint a liberális BuzzFeed címû internetes portál valóban az internet legalja.
NEW YORK, 12:28

Átfogó kutatás jelent meg a Business Insider (BI) gazdasági lapban az amerikai hírportálok megbízhatóságáról. A patinás Pew Research elemzőintézet adataira támaszkodva a BI szerint a liberális BuzzFeed című internetes portál valóban az internet legalja.

Kevesen tudják, hogy a 2006-ban alapított, kimondottan demokrata párti, liberális portál nem igen szokott magára klasszikus hírportálként hivatkozni. Ez azért különös, mert a BuzzFeed amúgy kőkemény – és nem ritkán az alátámasztottság teljes hiányával rendelkező – politikai cikkeket és véleményeket is leközöl. Mindezek ellenére a BuzzFeedet tulajdonló vállalat önmagát egy

közösségi híreket szemléző, szórakoztató cégként jellemzi."

Az internet viralitását – a hírek vírusszerű terjedését – kihasználva a BuzzFeed lényegében egy hatalmas olvasztótégely, melybe gyakran hamisabbnál hamisabb, ellenőrizetlen hírek is bekerülnek, tekintettel arra, hogy a közösségi médiából töménytelen mennyiségű hír kerül be a portál információs áramába. 

Ha hitelességről esik szó, a konzervatív Breitbart és a Drudge Report is hazavágja a BuzzFeedet

A Business Insider elemzése szerint ugyanis az amerikai hírfogyasztók körében – politikai irányultságtól függetlenül – a BuzzFeed (BF) a legkevésbé megbízható.

Mi több, az establishment által szándékosan a perifériára tolt, kimondottan konzervatív Breitbart és Drudge Report nevű portálok is magasan előzik a BF-et. Sőt, az Egyesült Államokban igencsak népszerűtlen, katari tulajdonú Al Jazeera Americát is hitelesebbnek tartják az amerikai hírfogyasztók. 

2017, amikor a BuzzFeed szénné égette magát

A liberális hírportál egyik legnagyobb lyukra futása hogyhogy nem Donald Trump sikertelen lejáratásához kötődik. Ekkor ugyanis – a CNN-el tandemben – a BF mindenféle sajtóetikai és szakmai előírást mellőzve leközölt egy teljesen hamis, titkosszolgálatinak mondott jelentést, miszerint Donald Trump amerikai elnök többek közt szexuális orgiákon vett részt Oroszországban.

A portál – miután lényegében az egész nyugati sajtó kérdőre vonta a jelentés kommentár nélküli publikálását – azzal mosakodott, hogy

mindezek ellenére büszkék vagyunk arra, hogy lehoztuk. Ez volt az egyetlen helyes út."

Az amerikai elnök, Donald Trump természetesen tagadta az őt ért vádakat, amelyek hónapokkal a BuzzFeed égése óta sem lettek alátámasztva semmilyen érdemleges információval. Ennek ellenére, a BuzzFeed továbbra is él és virul, még itthon is. Ugyanis a hazai liberális hírportálok is előszeretettel gyűjtik a "hiteles", BuzzFeedtől származó információkat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre több helyi politikust ér támadás Németországban

Egyre több helyi politikust ér támadás Németországban

Nem egyszeri, elszigetelt eset a Kassel területi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke elleni halálos merénylet, Németországban egyre több helyi politikust ér szélsőjobboldali indíttatású támadás, gyakran olyanokat, akik kiállnak a befogadó, liberális menekültpolitika mellett – emelte ki az ARD országos köztelevízió egy szerdai összeállításában.

Este 7:59

Este 7:59

Ez történt ma.

Töretlen Tarlós István előnye

Töretlen Tarlós István előnye

A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

Századvég: akár újra elérheti az 5 százalékot a gazdasági növekedés

Javította növekedési várakozásait a Századvég Gazdaságkutató Zrt., kedvező esetben azt sem tartják kizártnak, hogy idén is megközelítse, sőt elérje az 5 százalékot a magyar gazdaság bővülési üteme.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére