Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme a lista: így bûnöznek a migránsok Ausztriában

Pörge Béla

2018.03.05. 15:45

Átlagosan naponta legalább 4-5 bûncselekményt követnek el a migránsok Ausztriában.

Az Unzensuriert nevű osztrák portál napi bontásban vezeti a külföldiek által elkövetett bűncselekményeket Ausztriában. A gyűjtést kicsit alaposabban is megvizsgáltuk, ebből kiderült, hogyan alakul a migránsbűnözés nyugati szomszédunknál.

Idén március 4-éig 295 bűncselekményt követtek el külföldiek Ausztriában. Ennek több mint a fele – 151 eset – még januárban történt, mely főleg a szilveszteri zaklatásoknak köszönhető. Februárban 127, márciusban pedig 18 bűncselekmény történt.

Ez azt jelenti, hogy 63 nap alatt 295 bűncselekményt követtek el külföldiek Ausztriában.

A 295 esetből 195, tehát a bűncselekmények 66 százaléka Európán kívüli országból származó elkövetőkhöz köthető.

Az összegyűjtött bűncselekményekről szóló cikkekben az elkövetők származása a legkülönbözőbb módon volt feltüntetve, sok esetben csak egy-egy szórészletből derült ki, hogy nem osztrákról van szó. Így egybeszámoltuk a "migráns, menekült, menedékkérő, külföldi, déli és a szír" elkövetőket, ez a halmaz a legnagyobb, 50 esettel.

Szintén egy kalap alá vettük az összes afrikai országból származó elkövetőt, 47 ilyet találtunk, ehhez jön még néhány iraki (5) és iráni (2) bűnöző. Idén tehát az összes külföldi bűncselekmény harmadát (sőt 35 százalékát) afrikai vagy közel-keleti migráns követte el Ausztriában.

A harmadik helyen az afgánokat találjuk, ők idén már 43 bűncselekményt követtek el.

Ezután a balkáni elkövetők jönnek. Szintén a különböző megjelölések miatt a szerb, bosnyák, macedón és balkáni (sőt, jugoszláv!) megjelölést egybeszámoltuk, 30 ilyen eset történt eddig Ausztriában, ettől eggyel maradnak el a románok, akik 29 idei bűncselekményért felelnek, viszont a bolgárok csak kettőért.

Talán kicsit meglepő, hogy az összes külföldi bűnöző 10 százalékát sem teszik ki a török vagy kurd elkövetők, ők "csak" 24 alkalommal követtek el idén bűncselekményt Ausztriában.

Koszovói vagy albán elkövető 17-szer "bűnözött" idén, míg csecsen 16-szor, bár itt meg kell említeni, hogy három esetben orosz elkövetőt jelöltek meg, őket pedig külön számoltuk. Érdekesség még, hogy az adatokban felbukkan kilenc grúz elkövető.

A maradék 28 külföldiek által elkövetett bűn változatos származási országok között oszlik meg. Akad lengyel (mind a négy autótolvaj), észt, perui, sőt, még egy jamaicai elkövető is.

Szívmelengető, de annyira azért nem meglepő, hogy magyar, német, szlovén vagy éppen olasz bűnöző nem akadt Ausztriában, pedig ezek szomszédos országok, ellentétben a fent említett multikulturális listával. Igaz, egy szlovák betörő és egy verekedő szlovák hajléktalan a szomszédból is érkezett bűnözni Ausztriába.

A bűncselekmények súlyosságáról és fajtájáról elmondható, hogy az albán és szerb bűnözők rendszerint drogügylettel kapcsolatos esetekkel buktak le, ezek között ugyan akadt néhány erőszakos bűncselekmény is (verekedés, késelés), de azok is szinte mind a drogkereskedelemmel összefüggésben.

A románok zömmel betörőként vagy tolvajként bűnöznek Ausztriában, míg a törökök és a kurdok gyakran egymással számolnak le.

Az afrikaiak és a "migráns, menedékkérő, külföldi vagy déli" megjelölés alá eső bűnözők között viszont sok a gyilkos, rablógyilkos és a nemi erőszakot elkövető, de köztük is akad csaló vagy tolvaj.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére