Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Imám-képzés indul Svédországban

Sümeghi Lóránt

2016.05.24. 14:18

A muzulmán vadhajtások lemetszésének érdekében, európai normákkal teletûzdelt iszlámot szeretnének oktatni az iskolákban a svédek.
STOCKHOLM, 14:18

A muzulmán vadhajtások lemetszésének érdekében, európai normákkal teletűzdelt iszlámot szeretnének oktatni az iskolákban a svédek. 

Elsősorban nemzeti értékekre alapozott iszlám oktatást szeretne a svéd kormány elindítani az ősszel induló iskolai félévtől kezdve, ahol a diákok olyan vallásos tanításokban részesülnének, amely mentes a szélsőségektől. A tervezett képzéssel főként a muzulmán származású bevándorlók által behozott, radikális iszlám elképzeléseket szeretnék átalakítani egy békésebb, európaibb szemléletté. 


Továbbá sok másod- vagy harmadgenerációs muszlim azért indul el a Közel-Keletre Európából, mert úgy érzik, kizárólag csak ott kaphatnak megfelelő muzulmán vallási oktatást. Ezen a szemléleten is változtatni szeretne a svéd kormány, hiszen így egy kontrolláltabb ismeretanyag kerülhet a diákok számára átadásra. Az értesülések szerint imám-képzésnek is helyet fognak szorítani az órarendben.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére