Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen világot élünk: az anglikán egyház híveit is terrorveszély fenyegeti

Forisek Ádám

2017.06.15. 11:28

Az anglikán egyháznak jóval nagyobb figyelmet kell fordítania dolgozóinak és híveinek védelmére egy szakértõ szerint, tekintettel a Nagy-Britanniában uralkodó iszlamista terrorveszélyre.
LONDON, 11:28

Az anglikán egyháznak jóval nagyobb figyelmet kell fordítania dolgozóinak és híveinek védelmére egy szakértő szerint, tekintettel a Nagy-Britanniában uralkodó iszlamista terrorveszélyre.

Nick Tolson egy olyan tanácsadó cég vezetője, amely templomok és katedrálisok biztonságával foglalkozik. Véleménye szerint aggasztó a tény, hogy egy kézen meg lehet számolni azokat a templomokat, amelyek hatékony biztonsági intézkedéseket hoztak eddig.

Az elmúlt évtizedben nagyon sok templom elhanyagolta a biztonsági intézkedéseket. Márpedig rengeteg figyelmeztető jelet kaptak arra vonatkozóan, hogy komolyan kellene foglalkozniuk ezzel a kérdéssel. Ez a templomokban dolgozók, és az oda járó hívők érdeke is.”

Az Egyesült Királyságban jelen pillanatban is érvényben lévő terrorfenyegetettség miatt a templomokat, katedrálisokat sújtó terrortámadás esélye rendkívül magas – mutatott rá a Nick Tolson.

Ennek elkerülése érdekében pedig a keresztény templomoknak – melyek ráadásul középületek – több anyagi forrást kell áldozniuk arra, hogy biztosítsák híveik és dolgozóik biztonságát.

Az anglikán egyház (Church of England) ezért a rendőrséggel együtt kezdett hozzá az új biztonsági előírások kidolgozásához, melyet valószínűleg heteken belül nyilvánosságra hoznak.

Addig pedig a templomba látogató híveknek az egyház által már rendelkezésre bocsátott tájékoztató anyagot érdemes követniük. Ebben azt ecsetelik, mi is a teendő egy terrortámadás esetén, megtalálható például a "Fuss, bújj el, és beszélj róla!" tanács is, amely szomorú módon nem először bukkan fel: korábban már pedzegették a britek, hogy ezt a tanácsot a kisiskolás gyermekek számára is tananyaggá kellene tenni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére