Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen házakat kapnak a migránsok Németországban

Bertha László

2016.10.26. 19:28

Az észak-rajna-vesztfáliai Bergheim városának önkormányzata úgy döntött, hogy összesen 61 házat épít fel a bevándorlóknak.
BERGHEIM, 19:28

Az észak-rajna-vesztfáliai Bergheim városának önkormányzata úgy döntött, hogy összesen 61 házat épít fel a bevándorlóknak.

A német szövetségi kormány több milliárd eurót szán arra, hogy a Németországba érkezett migránsoknak lakhelyet és ellátást biztosítson. Azonban továbbra is nagy problémát okoz, hogy ezek a – többségében – fiatal férfiak, hol kerüljenek elhelyezésre.

Bergheim városa még korábban hozott döntést arról, hogy összesen 61 házat épít fel a migránsok számára, melyeket bizonytalan ideig ingyen és bérmentve igénybe vehetnek. Ebből a következő hónapban tíz ház átadásra is kerül, ezekbe mintegy 60-70 fiatal migráns költözik be.

A könnyűszerkezetes házak egyenként 129 négyzetméteresek. Klaus-Hermann Rössler tanácsnok szerint a körülmények semmi esetre sem nevezhetők luxusnak, hiszen házanként akár tíz embert is elhelyezhetnek.

A házak öt darab kétágyas szobából, egy közös konyhából, fürdőszobából és egy társalgóból állnak.

Rössler úgy véli, hogy ez a megoldás sokkalta kifizetődőbb, mint a lakókonténeres, mivel

így értéket teremtünk, és házakat, melyeket szociális lakásokként tudunk hasznosítani a jövőben.”

Bergheim városának vezetése szerint a befektetéssel elkerülhetik azt a helyzetet is, amivel a bevándorlási válság kezdetekor szembesültek, hiszen középületekben és tornatermekben tudták csak elhelyezni az embereket.

Érdekesség, hogy a házakat a város külső részein építik fel, ugyanakkor nem akarnak gettósodást, így különféle programokat írnak majd elő a migránsoknak, köztük nyelvtanfolyamot.

Németországban ma több mint 300 ezer hajléktalan van, akiknek többsége német származású.

(Sonntags Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére