Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen egy igazi államférfi: Putyin maszkokkal és orvosi berendezésekkel segíti az Egyesült Államokat

Horváth Tamás

2020.04.01. 09:26

Felszállt a Moszkva melletti Cskalovszkij repülőtérről az Egyesült Államokba egészségügyi védőmaszkokat és orvosi berendezéseket szállító orosz katonai repülőgép – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden elmondta, hogy a segélyszállítmányt Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői telefonbeszélgetésük során ajánlotta fel amerikai hivatali partnerének, Donald Trumpnak.

Oroszország, a súlyos amerikai járványügyi helyzetre való tekintettel, segítséget ajánlott fel orvosi berendezések és védőeszközök formájában. Trump köszönettel elfogadta ezt a humanitárius természetű segítséget – hangoztatta a szóvivő.

Peszkov ugyanakkor hozzátette, az a benyomásuk alakult ki, hogy amerikai részről egyesek „minimum nem segítették” a technikai kérdések operatív megoldását.

A szóvivő fontosnak érezte megjegyezni, hogy az Egyesült Államoknak felajánlott segítséggel Putyin abból indul ki, hogy amikor az amerikai orvosieszköz- és anyaggyártók felpörögnek, akkor szükség esetén viszonozni tudják majd ezt a segítséget.

Peszkov rámutatott, hogy együttműködés alakult ki Oroszország és Kína között is.

Most, amikor ez a helyzet kivétel nélkül mindenkit érint és globális természetű, nincs alternatívája a partnerség és a kölcsönös segítségnyújtás szellemében való közös cselekvésnek

– mondta.

Trump hétfői washingtoni sajtótájékoztatóján említést tett róla, hogy az Egyesült Államok a koronavírus-járvány elleni harcban segítséget kap Oroszországtól és Kínától.

(MTI nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére