Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Illegális bevándorló gyilkolt Ausztriában

Horváth Tamás

2019.02.07. 22:08

Egyszer már kiutasították, de visszatért az országba.

Több órán át helyszínelt az osztrák rendőrség az Ausztria nyugati részén fekvő Dornbirn menekültügyi hivatalánál, ahol szerdán délután egy török bevándorló leszúrt egy ügyintézőt.

A 34 éves férfi a gyilkosság helyszínén épp menedékkérelmével kapcsolatos ügyeit intézte, amikor rátámadt a dolgozóra. A rendőrség szóvivője elmondta, a férfi a nap folyamán több alkalommal is járt a hivatalban, utoljára pedig egy nagy késsel tért vissza, és egy szóváltás követően nyakon szúrta az áldozatát.

Az esetről azóta folyamatosan derülnek ki újabb részletek. A helyi lapok szerint a gyanúsítottat a rendőrség már régóta ismerte. A török férfi Ausztriában született, de számos bűncselekmény után 2009-ben kiutasították. 2010-ben elhagyta az országot,

de idén illegálisan visszatért, januárban menedékjog iránti kérelmet nyújtott be.

Az osztrák sajtó egyelőre csak találgatja, hogy a férfit miért nem vették azonnal kiadatási őrizetbe, miközben ilyen esetekben ez lenne a szabályos ügymenet. A Kronen Zeitung úgy tudja, a migráns arra hivatkozott, hogy kurd harcosként török katonákat ölt meg, és emiatt halálbüntetés fenyegeti Törökországban. A történet „apró” szépséghibája, hogy a török államban már 2004-ben eltörölték a halálbüntetést.

Nem ez az első gyilkosság idén Ausztriában. Csak januárban hat nőt öltek meg, többségüknél bevándorló a gyanúsított. Év elején egy 40 éves nőt gyilkolt meg brutálisan török férje Amstettenben. Ezután egy 50 éves nőt szúrtak halálra Bécsújhely közelében. Néhány nappal később ugyanitt egy 16 éves lányt gyilkolt meg a barátja, egy szír bevándorló. Bécs főpályaudvarán pedig egy etióp származású férfi késelte halálra saját nővérét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére