Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így vélekednek a németek az Özil-ügyrõl

Bertha László

2018.07.27. 13:15

A németek csaknem fele, a választókorú emberek 47 százaléka szerint Mesut Özilt és a Német Labdarúgó-szövetséget (DFB) egyaránt felelõsség terheli abban a botrányban, amely ahhoz vezetett, hogy Özil lemondta a német válogatottságot.
BERLIN, 13:15

A németek csaknem fele, a választókorú emberek 47 százaléka szerint Mesut Özilt és a Német Labdarúgó-szövetséget (DFB) egyaránt felelősség terheli abban a botrányban, amely ahhoz vezetett, hogy Özil lemondta a német válogatottságot – derül ki egy pénteken ismertetett felmérésből.

Az ARD német közszolgálati televízió megrendelésére az Infratest Dimap közvélemény-kutató által végzett felmérés adatai szerint 29 százalék úgy véli, hogy Özilt terheli elsősorban felelősség, míg 14 százalék a DFB-t hibáztatja inkább.

A megkérdezettek döntő többsége, 69 százaléka szerint a bevándorlók integrálásában azonos felelőssége van a politikának, a befogadó társadalomnak és a bevándorlóknak. A válaszadók 13 százaléka szerint a beilleszkedés elsősorban a bevándorlók dolga, és 11 százalék véli úgy, hogy az integráció a politika feladata. Mindössze 4 százaléknyian voltak azon az állásponton, hogy a bevándorlók integrálása mindenekelőtt a befogadó társadalom feladata.

Mesut Özil, az angol Arsenal középpályása a múlt héten jelentette be, hogy nem játszik többet a német válogatottban, mert úgy érzi, rasszista támadások érték. A török származású, Gelsenkirchenben született futballista a Nationalelf világbajnoki kudarca, kiesése után került a bírálatok középpontjába, mert nem sokkal a torna előtt ő és a Manchester City játékosa, Ilkay Gündogan közös fényképet készített Recep Tayyip Erdogan török elnökkel a törökországi előrehozott választások előtti időszakban.

Özil válogatottból való távozásából hatalmas botrány lett, a héten a DFB elnöke elismerte, hogy a szövetség hibázott, de a rasszizmus vádját visszautasította.

A brazil származású Cacau, a Nürnberg és a Stuttgart egykori játékosa, a DFB integrációs megbízottja pénteken a Bild című német tömeglapnak nyilatkozva ismét visszautasította a rasszizmus vádját.

A bírálat nem azonos a diszkriminációval és a rasszizmussal. Ha engem ér bírálat, és azt mondom, hogy azért támadnak, mert brazil vagyok és sötétebb a bőröm, az nem korrekt, felnőtt dolog"

– fogalmaz az egykori német válogatott csatár.    

Cacau szerint bármit gondol is Özil, az Erdogannal készült fotónak igenis politikai töltete volt, az ellen pedig erőteljesen fel kell lépni, ha emiatt őt a társadalomból rasszista támadások érték.

Az a vád viszont, hogy a DFB rasszista, nem állja meg a helyét”

– mondta az MTI beszámolója szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére