Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így védekezik Brüsszel a terrorizmus ellen

Bokor Gábor

2017.01.26. 19:28

A belga hatóságok annyira tartanak egy következõ terrortámadástól, hogy arcfelismerõ kamerákat szerelnek fel a vonatokra és a metrókra, valamint a szerelvényeken speciálisan kiképzett ügynökök fognak járõrözni.
BRÜSSZEL, 19:28

A belga hatóságok annyira tartanak egy következő terrortámadástól, hogy arcfelismerő kamerákat szerelnek fel a vonatokra és a metrókra, valamint a szerelvényeken speciálisan kiképzett ügynökök fognak járőrözni. 

A tavaly márciusi brüsszeli merényletek óta a belga hatóságok igyekeznek minél hatékonyabban fellépni az országban egyre komolyabb gondot okozó terrorfenyegetettség ellen. A hatóságok kétségbeesetten próbálják meg fejleszteni a biztonsági rendszereken, a repülőterek biztonsági személyzetének létszámát pedig megnövelték, valamint jobban kiképzik a személyzetet.

A hatóságok egyelőre képtelenek voltak biztonságosabbá tenni a vonatközlekedést, többen azért panaszkodnak, mert az alapvető biztonsági intézkedéseket sem hajtották végre a vasúton. A berlini merénylő, Anis Amri a támadás után két órán át a brüsszeli Gare du Nord állomáson tartózkodott, mielőtt Olaszországba utazott volna tovább.

Jan Jambon belügyminiszter azt tervezi, hogy külön kiképzést biztosítanak majd a vasúti szerelvényeken, valamint a pályaudvarokon szolgáló rendőröknek.

A belga szervek az izraeli Ben Gurion repülőtérről próbálják majd mintázni a biztonsági rendszerüket, ugyanis a tel-avivi repülőtér a világon a legjobban megfigyelt, legbiztonságosabb légi kikötője – írja az Express.

A rendőröknek többek között megtanítják, hogy felismerjék a gyanúsan viselkedő utasokat. A brüsszeli reptereken már olyan kamerákat használnak, amelyek arcfelismerők szoftverrel vannak ellátva, valamint a reptérre behajtó autók rendszámát is felismerik. A terrortámadás óta 25 százalékkal több kamerát telepítettek a forgalmasabb helyeken.

Õsszel a 888 stábja is bejárta a belga fővárost, ahol áldatlan állapotokat találtunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére