Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így szivárgott be a radikális iszlám az egyetemekre

Bokor Gábor

2017.09.29. 13:30

Megdöbbentõ adatok kerültek nyilvánosságra Nagy-Britanniában. Több brit egyetemre is olyan vendégelõadókat hívtak meg, akiket radikális iszlamistaként tartottak számon a hatóságok. Volt köztük olyan is, akit a guantánamói fogolytáborban tartottak fogva.
OXFORD, 13:30

Megdöbbentő adatok kerültek nyilvánosságra Nagy-Britanniában. Több brit egyetemre is olyan vendégelőadókat hívtak meg, akiket radikális iszlamistaként tartottak számon a hatóságok. Volt köztük olyan is, akit a guantánamói fogolytáborban tartottak fogva.

Bár mindenki tiltakozott a brit diákszövetségek azon döntése ellen, hogy az általuk szervezett eseményekre radikális iszlamistákat hívjanak meg, mégis több mint százszor történt ez meg. A legfrissebb jelentések rámutattak arra, hogy a radikálisokat olyan neves egyetemvárosokba is meghívták, mint Oxford, Warwick vagy Manchester.

A dokumentumok szerint a tavalyi esztendőben összesen 112 alkalommal hallgathatták a szélsőségeseket a diákok.

Az egyik esetben a londoni Keleti és Afrikai Tanulmányok Intézetében egy olyan férfi szólalt fel, aki hosszasan fejtegette, hogy az iszlám vallás miért nem egyeztethető össze a demokráciával.

Később kiderült az előadóról, hogy támogatja a feleségverést is. 

Tavaly a világ egyik leghíresebb egyetemére, az Oxford Egyetemre hívták meg vendégelőadónak a Cage nevű csoport vezetőjét is, aki egyszer kedves fiatalemberként jellemezte Dzsihád Johnt, az Iszlám Állam tömeggyilkosát. Az egyetemeknek kötelességük mindent megtenni annak érdekében, hogy megelőzzék a szélsőséges nézetek terjedését, valamint jelenteniük kell a terrorelhárítók felé, ha bármi gyanúsat észrevesznek.

A jelentés rámutatott arra is, hogy a vizsgált egyetemek vezetői többször is mulasztást követtek el, mivel nem akadályozták meg azt, hogy a diákok agyát a radikális iszlamisták megpróbálják átmosni.

Az emberek azért fizetik az egyetemi tandíjat, hogy a tanult professzoroktól és ne a radikálisoktól tanulhassanak. Az egyetemeknek fokozottan kellene figyelniük arra, hogy kik és mit oktatnak"

– mondta Anthony Glees, a Buckinghami Egyetem egyik vezetője.

Az egyetemek rendszeresen azzal védekeztek, hogy az iszlamisták által tartott órákat a diákcsoportok szervezték, azokhoz az egyetemnek semmi köze nem volt.

2016. október 7-én

az a Zahir Mahmood tartott a londoni King's College-on egy órát, aki szerint a Hamasz terroristái szabadságharcosok.

2016. november 11-én

Dr. Siema Iqbal a Manchesteri Egyetemen tartott előadást, aki az egyik helyi iszlám szakszervezet alapítója. A férfi akkor került a címlapokra, mikor egy Twitter-bejegyzésében válogatott antiszemita jelzők kíséretében ócsárolta Izraelt a gázai helyzet miatt.

2016. november 22-én

Hamza Tzortzis a Warwicki Egyetem tanulóinak tartott egy órát. A férfi a helyi iszlám közösséget is vezette, majd nagy botrányt keltett, hiszen azt mondta, aki a közösség ellen harcol, azt meg kell ölni. Tzortzis kifejtette, hogy a muszlimok elítélik a szólásszabadságot, és eleve mindenféle szabadság ellen küzdenek.

A legmegdöbbentőbb azonban Moazzam Begg esete. A radikális muszlim férfi 2017. július 3-án látogatott el a világhírű Oxfordi Egyetemre, ahol órát tartott a szemeszterenként több millió forintnyi tandíjat fizető diákoknak.

Begg korábban többször is ült a börtönben a radikális nézetei miatt. A pakisztáni gyökerekkel rendelkező radikális iszlamistát az amerikaiak által működtetett guantánamói fogolytáborban is fogva tartották. Begg az Iszlám Állam kivégzéseit végrehajtó Dzsihád Johnt egy rendes fiatalemberként jellemezte.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

Ez várható ma.

Ellenzéki előválasztás – de minek?

Ellenzéki előválasztás – de minek?

És vajon hogyan fog végződni ez a kínosan nevetséges roncsderbi?

Este 7:59

Este 7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

Kálmán Olga énképe

Kálmán Olga énképe

Pontosan tudjuk: sohasem lesz Kálmán Olga főpolgármester.

A „fehér kultúra” lebontásáról tartanak előadást egy amerikai egyetemen

A Newarkban található egyetemen igen furca gondolatok kaptak helyet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére