Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így segítenek a civil szervezetek aktivistái a migránsoknak Franciaországban

Sümeghi Lóránt

2019.02.19. 15:20

Négy évvel a migránshullám kirobbanását követõen még mindig akadnak olyan lelkes civil szervezetek és aktivisták, akik továbbra is abban érdekeltek, hogy minél több illegális bevándorlót törvénytelenül segítsenek át egyes országhatárokon.

A franciaországi Calais városának kikötőjében nem sok minden változott 2015 óta, ugyanis a statisztikák szerint havonta mintegy háromezer illegális bevándorló próbál a mai napig törvénytelen eszközökkel átjutni Nagy-Britanniába. Sokan a kompokra próbálnak valahogyan feljutni, ám a legtöbb esetben a kikötővárosba vezető utakon állítanak akadályokat annak érdekében, hogy a lefékező teherautókra fel tudjanak kapaszkodni, szerencsésebb helyzetben pedig raktereikben el tudjanak bújni. 

A legkézenfekvőbb akadályoknak a nagyobb ágak és kisebb fatörzsek számítanak, melyeket előszeretettel törnek le, valamint vágnak ki, hogy azokat az úttestre húzva megállásra kényszerítsék a járműveket. Azonban a helyiek szerint nem minden esetben van szó magánakcióról, ugyanis

profi eszközökkel nyirbálják a bevándorlók a fákat, és több esetben ezeket a civil szervezetek aktivistáitól kapják."

Amellett, hogy az efféle útakadályok felállítása törvénybe ütközik, ez a gyakorlat fokozottan balesetveszélyes is. 2017 júniusában egy francia férfi életét vesztette az egyik közeli autópályán, miután kilenc eritreai migráns farönköket szórt szét a sávok között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére