Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így reagáltak a New York-i támadásra a világ vezetõi

888.hu

2017.11.01. 16:58

Több külföldi vezetõ elítélte szerdán az elõzõ napi New York-i gázolásos merényletet, amelyben nyolc ember meghalt és további 11 súlyosan megsebesült.

Theresa May brit miniszterelnök azt mondta: "megrémítette ez a gyáva tett". Kifejezte abbéli meggyőződését, hogy a terrorizmus "együttes erővel" legyőzhető – írja az MTI.

Edouard Philippe francia miniszterelnök azt mondta: a New York-i eset arra figyelmezteti a nemzetközi közösséget, hogy a terrorveszély mindenütt jelen van, és hogy a hatóságoknak ugyanolyan alázatosaknak kell lenniük ebben a küzdelemben, mint amennyire eltökéltek, mert

aki ártani akar, az bámulatosan könnyen és egyszerűen tud ártani".

A német kormány közölte, hogy egy német állampolgárságú nő is a sebesültek között van. Angela Merkel német kancellár szóvivője részvétet nyilvánított, és elítélte a terrortámadást.

Benjámin Netanjahu, az Egyesült Államokkal szoros szövetségben lévő Izrael miniszterelnöke közleményt adott ki Donald Trump amerikai elnöknek, Andrew Cuomo New York állami kormányzónak és Bill de Blasio, New York város polgármesterének címezve, amelyben biztosította őket arról, hogy a két ország együttes erővel

le tudja győzni az iszlám terrorizmus jelentette veszedelmet".

A Kreml szóvivője tragikusnak és embertelennek nevezte a New York-i terrortámadást, és együttérzéséről biztosította az amerikai népet.  

Noha Irán és Donald Trump amerikai elnök között feszült a viszony, mert Trump legutóbb nem volt hajlandó igazolni a hathatalmi nukleáris megállapodás betartását Irán részéről, Teherán részvétet nyilvánított a támadás áldozatainak, és az iráni külügyminisztérium azt írta közleményében: a terrorizmus gyökerestől való kiirtása minden országtól komolyságot, őszinteséget és átláthatóságot követel meg.

Elítélte a támadást Törökország, valamint Szaúd-Arábia és több más Perzsa-öböl menti arab ország is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére