Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így reagált Putyin Észak-Korea izmozására

Forisek Ádám

2017.10.17. 08:28

Kemény döntéssel reagált az orosz elnök hétfõn a kommunista rezsim közelmúltbeli külpolitikájára.
MOSZKVA, 8:28

Kemény döntéssel reagált az orosz elnök hétfőn a kommunista rezsim közelmúltbeli külpolitikájára.

Rendeletet írt alá hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata által elrendelt, Észak-Korea elleni gazdasági korlátozó intézkedésekről.

A határozatot a Biztonsági Tanács 2016. november 30-án fogadta el a Phenjan által 2016. szeptember 9-én végrehajtott ötödik kísérleti atomrobbantás után. A döntés megtiltja a szén, vas és vasérc importját Észak-Koreából, de nem vonatkozik a létfontosságú élelmiszerek szállítására.

Az orosz hivatalos közlöny internetes oldalán hétfőn közzétett elnöki rendelet egy sor gazdasági, tudományos és technikai kapcsolat leállítását rendeli el. 

Oroszország és Kína is támogatta a Phenjanra — atomprogramja és rakétakísérletei miatt — kirótt ENSZ-szankciókat, bár Moszkva hangsúlyozta, hogy a büntetőintézkedéseknek nem szabad az egyszerű embereket sújtania.

Moszkva és Peking azt is javasolta, hogy az észak-koreai atom- és rakétaprogram befagyasztásával párhuzamosan tárgyaljanak az amerikai és dél-koreai hadgyakorlatok befagyasztásáról is.

Az Európai Unió külügyminiszteri értekezletén újabb gazdasági szankciókat fogadtak el, amelyek értelmében megtiltják finomított olajtermékek, illetve nyersolaj eladását Phenjannak.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére