Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így örült Asszad népe Aleppó felszabadítása után

Sümeghi Lóránt

2016.12.13. 13:28

Hiába igyekszik a nyugati, fõsodratú média elhitetni a világgal, hogy Asszadot és a szíriai kormányt az égegyadta világon senki sem támogatja, az alábbi felvételek árnyaltabb képet festenek a közel-keleti helyzetrõl.
ALEPPÓ, 13:28

Hiába igyekszik a nyugati, fősodratú média elhitetni a világgal, hogy Asszadot és a szíriai kormányt az égegyadta világon senki sem támogatja, az alábbi felvételek árnyaltabb képet festenek a közel-keleti helyzetről.

Mint ismert, néhány napja a szíriai kormánycsapatok tájékoztatása szerint újabb 52 negyedet "szabadítottak fel" Aleppóban, és ezzel az észak-szíriai város területének 93 százalékát vonták ellenőrzésük alá.

Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője szerint Aleppó keleti részének még a kormányellenes erők kezén lévő területe az elmúlt négy nap alatt harmadával csökkent. Mind mondta, ez kifejezetten a szíriai szárazföldi erők előrenyomulásának eredménye.

Kelet-Aleppóból az elmúlt egy nap alatt 10 és fél ezer polgári lakos, köztük 4 ezer gyerek távozott. A várost eddig összesen 1096 fegyveres hagyta el önként, akik közül 953-an amnesztiát kaptak, a többiek esetében még tart a háttérellenőrzés. 

Rudszkoj elmondta, hogy orosz tűzszerészek az elmúlt egy nap alatt 21 objektumot tisztítottak meg az aknáktól, köztük két iskolát, két mecsetet, egy áramellátó állomást és egy víztisztító üzemet. Emellett az orosz katonák több mint 270 tonna humanitárius segélyt szállítottak Aleppóba, ahol 155 tábori konyhát állítottak fel. Az elmúlt három nap alatt a város felszabadított részeibe több mint 3500 lakos tért vissza.

Az Aleppót elhagyó polgári lakosok a mérsékeltnek mondott ellenzéki fegyveresek által elkövetett megaláztatásokról, kínzásokról, nyilvános kivégzésekről és céltalan gyilkosságokról számoltak be. Ezeket a bűncselekményeket az orosz megbékélési központ tisztjei dokumentálják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére