Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így kezdi ki a liberális média Donald Trumpot

Nagy Gábor

2017.05.24. 15:58

A nemzetközi liberális média tavaly november óta nem tudja feldolgozni, hogy Donald Trump lett az USA 45. elnöke. Már az elnökválasztási kampányban is ekézték Trumpot, ám egy friss tanulmány szerint ez azóta sem állt le, sõt, a korábbi elnököknél jóval kedvezõtlenebbül tüntetik fel a hírekben az Egyesült Államok vezetõjét.

A nemzetközi liberális média tavaly november óta nem tudja feldolgozni, hogy Donald Trump lett az USA 45. elnöke. Már az elnökválasztási kampányban is ekézték Trumpot, ám egy friss tanulmány szerint ez azóta sem állt le, sőt, a korábbi elnököknél jóval kedvezőtlenebbül tüntetik fel a hírekben az Egyesült Államok vezetőjét.

A mainstreamnek számító médiában továbbra is össztűz alatt áll Donald Trump. A Harvard Egyetem által közölt tanulmány az elnök első 100 napjában vizsgálta az amerikai CNN-t, az NBC-t, a CBS-t, a The New York Timest, a Washington Postot, a Wall Street Journalt, a Foxot, a német ARD-t, valamint a brit Financial Timest és a BBC-t.

Mint kiderült, az egyes médiumok esetén a Trumpot negatív színben feltüntető hírek aránya elérheti a 98 százalékot is. Ez az arány egyébként történelminek számít, hiszen amerikai elnököt – beiktatása után 100 nappal – még soha nem tüntettek fel ilyen ellenséges kontextusban.

Az egyik legdurvább arány a CNN-nél van, itt a hírek 93 százaléka ellenséges Trumppal szemben. Ami még érdekes, az a republikánusokhoz közel álló Fox News helyzete, hiszen az ellenséges hírek, ha csupán kevéssel, de itt is többségben vannak.

A fenti diagramon látszódik, hogy melyik az a téma, amely leginkább kiváltotta az ellenszenvet Trumppal szemben. A bevándorlás áll az első helyen, ezt követi az egészségügy, az orosz befolyás, a nemzetközi kereskedelem és a személyes háttér.

Az utolsó ábrán pedig látszódik: az utóbbi négy elnök közül Trump a legellenszenvesebb politikus a liberális médiában.

A Fox News megkérdezte a Harvard Kennedy School professzorát arról, hogyan értékelné a nemrég közölt kutatást. Thomas E. Patterson a lapnak elmondta: a Trump-kormányzat új keretrendszert állít fel a kedvezőtlen sajtóvisszhangra. Nem véletlen tehát, hogy az amerikai elnök nemrég kijelentette: "nincs még olyan politikus a történelemben, akit a média ennyire negatívan kezelt".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére