Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így kerülné el Németország a no-go zónák kialakulását

Tóth Dalma

2019.02.27. 18:26

Állandósíthatják Németországban azt a szabályt, amely szerint elõírhatják a migránsoknak, hogy hol lakjanak, és megtilthatják, hogy valamely településen lakóhelyet létesítsenek, errõl a szerdai ülésen fogadott el jogszabálytervezetet a szövetségi kormány - jelentette a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió.
BERLIN, 18:26

Állandósíthatják Németországban azt a szabályt, amely szerint előírhatják a migránsoknak, hogy hol lakjanak, és megtilthatják, hogy valamely településen lakóhelyet létesítsenek, erről a szerdai ülésen fogadott el jogszabálytervezetet a szövetségi kormány – jelentette a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió.

A lakóhelyválasztási szabadságot korlátozó szabályt a menekültügyi rendszer keretében Németországba érkezett emberek társadalmi beilleszkedését szolgáló 2016-os törvénnyel vezették be átmeneti időre, 2019 augusztusáig – írja az MTI.

A kabinet szerdai ülésén elfogadott és a törvényhozás elé terjesztett javaslat szerint a szabályozás bevált, ezért állandósítani kell. A röghöz kötés hasznos "eszköz a sikeres integráció keretfeltételeinek megteremtésében" – idézett a javaslatból a Süddeutsche Zeitung című lap.

Az előírás szerint a tartományi hatóságok megtilthatják az elköltözést a kijelölt lakhelyről mindazoknak, akiknek elfogadták menedékjogi kérelmét, azaz a menekültstátusszal vagy más, hosszabb távú németországi tartózkodásra feljogosító menedékjogi státusszal rendelkező személyeknek. A törvény arra is felhatalmazta a hatóságokat, hogy megtiltsák ezeknek a személyeknek a beköltözést valamely településre.

Viszont szabadon választhat lakhelyet közülük mindenki, akinek van munkája, tanul vagy szakmai képzésben vesz részt, és akinek legalább egy közeli családtagja rendelkezik a munkanélküli ellátás átlagos összegét meghaladó jövedelemmel.

A röghöz kötés célja a társadalmi beilleszkedést hátráltató nemzetiségi zárványok – gettók – kialakulásának megelőzése.

A Süddeutsche Zeitung szerint a szövetségi parlament jogi szakszolgálata már 2016-ban fenntartásokat jelzett az előírással szemben, és széles körben bírálják most is. A német jogászok szövetsége szerint a szabályozás alkalmazása a szabad mozgás és tartózkodás jogának súlyos korlátozása.

A kormánykoalíció egyik tagja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) sem tud teljes mértékben azonosulni a kormány tervezetével, több politikus jelezte, hogy a parlamenti jogalkotási folyamatban még változhat a javaslat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberális propaganda ellenére újra növekedett a bevándorlás mértéke

A liberális propaganda ellenére újra növekedett a bevándorlás mértéke

A brit belügyminisztérium számításai szerint 2017-hez képest ismét növekedésnek indult a migráció mértéke, amely nemcsak Nagy-Britanniát, hanem egész Európát is érinti.

Az előválasztás, ami tulajdonképpen senkit nem érdekel

Amilyen kínkeservesen próbálják sikersztoriként beállítani az ellenzékiek az előválasztást, annyira látványosan csuklik össze a szemünk előtt az egész. Elmondjuk, miért!

Ismét kormányzásra készül az FPÖ

Ismét kormányzásra készül az FPÖ

Az a célunk, hogy az előrehozott választásokat követően ismét koalícióra lépjünk az Osztrák Néppárttal – jelentette ki Norbert Hofer, az FPÖ vezetője.

Tarlós István nyílt levélben szedte darabokra az ellenzéket

Tarlós István nyílt levélben szedte darabokra az ellenzéket

A főpolgármesternek fogalma sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére