Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így csaptak össze a tüntetõk Hitler születésének évfordulóján

Sümeghi Lóránt

2016.04.21. 11:28

Több mint háromezer ember gyûlt össze Németországban, hogy hallassa hangját Hitler születésnapjának megemlékezésén. Volt aki tüntetni, és volt aki ünnepelni ment ki.
THÜRINGEN, 11:28

Több mint háromezer ember gyűlt össze Németországban, hogy hallassa hangját Hitler születésnapjának megemlékezésén. Volt aki tüntetni, és volt aki ünnepelni ment ki. 

A német iszlámellenes Pegida mozgalom egyik szövetségese a Thügida rendezte meg a megemlékezést, amelyen körülbelül két-háromszáz szimpatizáns jelent meg fáklyákkal, ahol közösen meneteltek és énekeltek. Többek között olyan szlogeneket skandáltak, amelyben a szólásszabadságot éltették és a politikai korrektség eszméjét gyalázták.

Azonban a Hitler születésének évfordulójára időzített menetelésre hamar felfigyeltek az anti-rasszista aktivisták. Mintegy háromezer főt sikerült a Thügida mozgalmárokkal szemben felsorakoztatni, ahol heves összeszólalkozások, néhol fizikai támadások is kibontakoztak. Végül a német rohamrendőri egységeknek kellett felvonulniuk annak érdekében, hogy megfékezzék a további összecsapásokat.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint 25 baloldali aktivistát vettek őrizetbe, továbbá 5 rendőr megsérült. A szemtanúk szerint több tűzijáték is elsült, emellett palackokkal és kövekkel is nekiestek a tüntetők egymásnak.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére