Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így csapkodta le Trump a demokraták magas labdáit

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.11. 09:02

Nekik köszönte meg, hogy nőtt a republikánusok támogatottsága.

Hétfőn este a New Hampshire-ben tartott választási nagygyűlésén Donald Trump Nancy Pelosi demokrata párti házelnöknek mondott köszönetet: az elnök szerint 2005 óta „soha nem látott mértékben” növekedett a republikánusok támogatottsága, amelyet a Gallup legfrissebb közvélemény-kutatása is alátámaszt.

Mielőtt New Hampshire-be indult volna, még tweetelt egyet: „Kicsit fel akarom rázni a demokratákat”, a nagygyűlésen pedig az demokraták által kezdeményezett és elbukott impeachmenttel foglalkozott.

Trump szavait tapsvihar követte, amikor a jövőről beszélt:

Kilenc hónap múlva visszavesszük a képviselőházat, meg fogjuk tartani a szenátusi többséget, és megtartjuk a Fehér Házat is

Szerinte a republikánusok duzzadnak a lelkesedéstől, míg a demokraták távolról sem: „Egymás ellen harcolnak, fogalmuk sincs, mit csinálnak, még a voksokat sem tudják megszámolni” – utalt a demokraták iowai fiaskójára. Iowában ugyanis hétfő estig is a voksoknak csak a 95 százalékát dolgozták fel, és mind Bernie Sanders szenátor, mind Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere győztesnek hirdette ki magát, illetve hétfőn mindketten a szavazatok újraszámlálására nyújtottak be kérvényt.

„A Demokrata Párt irányítani akarja az egészségbiztosításotokat, de még egy jelölőgyűlést sem tud levezetni Iowában – mondta az elnök. Hozzátette azt is, hogy szerinte a demokrata pártvezetés „el akarja csalni” Bernie Sanderstől az elnökjelöltséget. ”Szerintem ismét megpróbálják becsapni Bernie-t„ – mondta, utalva a 2016-os választási kampányra, amikor Hillary Clinton, a demokraták akkori elnökjelöltje és a Demokrata Párt vezetése kifejezetten lejárató kampányt folytatott Sanders ellen.

A nagygyűlésen Trump méltatta a gyermekgondozási segély bevezetését, az elsősorban a középosztályt érintő adócsökkentéseket és az illegális bevándorlás elleni küzdelem eredményeit. William Barr igazságügyi miniszter néhány órával a manchesteri nagygyűlés előtt jelentette be, hogy az úgynevezett menedékvárosoknak – amelyek menedéket nyújtanak az illegális migránsoknak – komoly büntető szankciókkal kell majd szembenézniük.

A mai napon a republikánusok is előválasztást tartanak New Hampshire-ben, de ennek elemzők szerint nincs tétje, hiszen Donald Trumpnak csupán egyetlen, alig több mint egyszázalékos támogatottságot élvező vetélytársa van Bill Weld, volt massachusettsi kormányzó személyében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére