Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

888.hu

2022.07.04. 18:35

A Bloomberg jelentése szerint a kínai tulajdonú TikTok vírusvideó-alkalmazás felfedte, hogy a cég egyes Kínában dolgozó alkalmazottai hozzáférnek az amerikai felhasználók személyes adataihoz. A vállalat beismerése kilenc amerikai szenátornak írt válaszlevél útján történt meg. 

 

A szenátorok megkérdezték a TikToktól, hogy a Kínában dolgozó alkalmazottak hozzáférhetnek-e az amerikai felhasználók adataihoz, milyen szerepet játszanak ezek az alkalmazottak a TikTok algoritmusának fejlesztésében, és hogy megosztották-e ezeket az információkat a kínai kormánnyal.

A TikTok anyavállalatának, a ByteDance-nek a vezérigazgatója, Shou Zi Chew egy június 30-i levelében közölte, hogy

 

a Kínában dolgozó alkalmazottak, akik számos belső biztonsági protokollt teljesítenek, hozzáférhetnek az amerikai TikTok-felhasználók bizonyos adataihoz, beleértve a nyilvános videókat és kommenteket.

Chew ugyanakkor állítja, hogy ezeket az információkat nem osztják meg a kínai kormánnyal, és „erős kiberbiztonsági ellenőrzések” vonatkoznak rájuk.

A vállalat azt állítja, hogy dolgozik az érzékeny információk körüli adatbiztonság megerősítésén, beleértve azokat is, amelyeket az Egyesült Államokban működő külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottság (CFIUS) „védettként” határoz meg. Ez az új kiberbiztonsági erőfeszítés a „Project Texas” nevet viseli, és magában foglalja az amerikai információk fizikai tárolását az Oracle Corp. tulajdonában lévő amerikai szervereken lévő adatközpontokban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére