Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ide vezet a bevándorlás: utcai zavargások és káosz Bécsben

888.hu

2020.07.02. 17:30

A szomszédban áll a bál.
Halálosan megfenyegették Karl Nehammer osztrák belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert a bécsi zavargásokat követően. Az indulatokat feltehetően az váltotta ki, hogy mindketten határozott eréllyel léptek fel az utcai zavargások megfékezése érdekében. A tárcavezetőket éjféltől rendőri védelem alá helyezik. Az osztrák fővárosban egy hete szabadultak el az indulatok, amikor bevándorlásból táplálkozó utcai zavargás robbant ki Bécs 10. kerületében: a kurdok által szervezett tüntetés résztvevőire szélsőséges törökök támadtak, majd rohamrendőrök nyomulnak a tömegbe az osztrák főváros utcáján. A rendbontók Allahu Akbar kiáltásokkal támadtak a kurd aktivistákra, majd a kiérkező rendőrökre is.

A bevándorlók aránya az osztrák fővárosban átlagosan 27%-ra tehető, itt azonban jóval magasabb ez az arány.

A Hír Tv Híradója felkereste a hírhedt negyedet. Egy kint élő magyar hölgy arról számolt be, hogy a zavargások óta folyamatos a rendőri jelenlét a kerületben. A félelmet jól illusztrálja az is, hogy amikor a tévé megkérdezték őket a témával kapcsolatban, sokan nem akartak nyilatkozni. Közben diplomáciai körökben is pattanásig feszült a hangulat.

Az osztrák kancellár vasárnap bekérette a török nagykövetet hivatalába, majd a közösségi oldalára feltöltött videóban köszönte meg a rendőrség munkáját.

Nem toleráljuk azt, hogy Törökországból Bécsbe exportálják a konfliktusokat, amik az itteni utcákra begyűrűznek. Sem az állampolgárokat, sem a hatóság embereit nem tehetjük ki ilyesminek. Éppen ezért zéro toleranciát hirdetünk ezek ellen az erőszakszervezetek ellen, és a továbbiakban is tartjuk magunkat az eddig hirdetett migrációspolitikánkhoz, mert a most tapasztalt zavargások egy elhibázott integráció és azon problémák következményei, amik a korlátlan migrációból fakadnak

A török nacionalisták ellen felemelte a hangját az osztrák belügy- illetve integrációs miniszter is. Nem sokkal később a közösségi médián keresztül halálosan megfenyegették őket. A két tárcavezetőt most rendőri védelem alá helyezték. A belügyminiszter úgy nyilatkozott: nem hagyják megfélemlíteni magukat. Továbbra is határozottan fellépnek a radikális politikai iszlám ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére