Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Huszonegy év börtönre ítélte a bíróság a George Floyd halálát okozó rendőrt

888.hu

2022.07.08. 09:15

Huszonegy évi börtönre ítélte a szövetségi bíróság csütörtökön az afroamerikai George Floyd halálát okozó Derek Chauvin rendőrt a férfi polgári és emberi jogainak megsértéséért.

 

A 46 éves Derek Chauvin Minneapolisban 2020. május 25-én, rendőrségi intézkedés során kilenc percig térdelt a megbilincselt, levegőért kapkodó George Floyd nyakán és hátán. Az erről készült felvétel az Egyesült Államokban tiltakozó hullámot váltott ki, és felszínre hozta a rasszizmus, a rendőrségi erőszak és a társadalmi egyenlőtlenségek problémáját. Később derült ki, hogy az egyik boltban hamis pénzzel fizető férfi szívbetegségben és Covid-19 betegségben szenvedett, és szervezetében rengeteg kábítószer volt.

 

A minneapolisi tagállami esküdtszék 2021. április 20-án bűnösnek találta az egykori rendőrt George Floyd meggyilkolásának vádjában, június 25-én pedig 22 és fél év börtönre ítélték, de fellebbezett az ítélet ellen.

 

A szövetségi bírósági vádpontok között szerepelt, hogy a rendőr megsértette a negyvenes éveiben járó fekete férfi polgári jogait, amikor a nyakán és hátán térdelt, miközben Floyd meg volt bilincselve és nem tanúsított ellenállást, illetve megsértette emberi jogait is, amikor nem nyújtott neki elsősegélyt vagy orvosi ellátást.

A csütörtöki szövetségi ítélet végleges, mivel vádalku alapján született. A büntetés a másik ítélettel együtt tölthető le – közölte Paul Magnuson, Saint Paul minnesotai város bírája, aki szerint az előzetesben töltött hét hónap levonható a büntetésből.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére