Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horvát püspök: Az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

888.hu, MTI

2021.03.10. 19:30

A horvátországi földrengés károsultjaiért tett erőfeszítésekért mondott köszönetet Magyarországnak és Orbán Viktor kormányfőnek Vlado Kosic, Sziszek püspöke – tájékoztatta az MTI-t szerdán Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Levelében a katolikus vezető úgy fogalmazott: a sziszeki püspökséget nagyon súlyosan érintette a december végi földrengés.

Az összes EU-ország közül éppen Magyarország volt az, amely a legszélesebb körű és leggyorsabb segítséget nyújtotta számukra”

– emelte ki a püspök.
Felidézte: a magyar kormány képviselői nemrég arról is tájékoztatták, hogy Magyarország egy új templom építéséről döntött Zazina településen, ahol a földrengés lerombolta a régi templomot, valamint egy általános iskola építéséről Petrinjában.

Megragadom az alkalmat, hogy tiszteletemet fejezzem ki Önnek, és megköszönjem azt, hogy határozottan kiáll a nemzeti és keresztényi identitásáért az Európai Unióban. Szeretném, ha a mi horvát politikusaink is így tudnák képviselni a mi katolikus értékeinket és hagyományainkat”

– fogalmazott Vlado Kosic püspök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére