Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hongkong megtiltja, hogy utasszállító repülők érkezzenek az Egyesült Királyságból

888.hu, MTI

2021.06.28. 21:20

Megtiltja Hongkong, hogy területére az Egyesült Királyságból utasszállító repülők érkezzenek, az indiai eredetű delta koronavírus-variáns miatt – adta hírül hétfőn a volt brit koronagyarmat.

 

A közlemény szerint Hongkong az Egyesült Királyságot az ottani fertőzöttek számának újbóli megugrása miatt a „rendkívül magas kockázatú” országok közé sorolta. A repülőjáratok tilalma csütörtöktől lép életbe.

Immár másodszor határozta el Hongkong kormányzata, hogy lezárja repülőtereit a Nagy-Britanniából és Észak-Írországból érkezők előtt. Először tavaly decemberben folyamodott ehhez, akkor az angliai eredetű, úgynevezett alfa vírusváltozat miatt.

Az Egyesült Királyságban az utóbbi héten 104 ezer új fertőzöttet regisztráltak, 59 százalékkal többet, mint egy héttel korábban, a ragály miatt pedig 72 százalékkal nőtt a halálozás, 124-en vesztették életüket a múlt héten, annak ellenére, hogy a felnőtt lakosság 84 százaléka már legalább egy koronavírus elleni oltást kapott, 62 százaléka pedig megkapta mindkettőt.

Ami Hongkongot illeti, ott hétfőre – egy nap alatt – mindössze három új fertőzöttet regisztráltak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére