Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hónapokra visszamenőleg eltávolította a brazil kormány a járványügyi adatokat

888, MTI

2020.06.07. 07:29

Sem Bolsonaro, sem az egészségügyi tárca nem indokolta meg az adatok törlését.
Brazília vasárnap eltávolított a koronavírus-pandémiára vonatkozó több hónapnyi járványügyi adatot a kormányzati honlapjáról.
Az időrendben, tagállamokra és településekre bontott információkat a brazil egészségügyi tárca törölte, amelynek élére Jair Bolsonaro elnök június 3-án Eduardo Pazuello tábornokot nevezte ki ügyvezető egészségügyi miniszternek.
„Az összesített adatok (...) nem tükrözik az ország jelenlegi helyzetét” – írta Twitter-üzenetében Bolsonaro az egészségügyi minisztérium egyik dokumentumára hivatkozva. Hangsúlyozta, hogy intézkedéseket hoztak az esetek bejelentésének javítására és a diagnózisok megerősítésére.
Ugyanakkor sem Bolsonaro, sem az egészségügyi tárca nem indokolta meg az adatok törlését a covid.saude.gov.br honlapról. A honlapot szombaton indították újra egy új felülettel, amely csak az utóbbi 24 órában történt halálozásokra, új fertőzöttekre és a gyógyultakra vonatkozó információkat tartalmazza, az összesítések viszont nem érhetőek el többé.
Latin-Amerika legnagyobb, 210 milliós lakosú országában az egészségügyi tárca szombati tájékoztatása szerint az utóbbi 24 órában 27 075-tel nőtt az igazoltan fertőzöttek és 904-gyel az elhunytak száma. Az utoljára pénteken közölt összesítéshez mérten így az azonosított fertőzöttek száma 672 846-ra, a haláleseteké pedig 35 930-ra gyarapodott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére