Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Homoszexuális kancellárjelölt váltaná Merkelt

888.hu

2016.05.12. 17:28

Jens Spahn egy ambiciózus német politikus. A 35 éves férfi, aki a német pénzügyminisztérium államtitkári posztját tölti be, komoly esélyekkel pályázhat Angela Merkel helyére, amennyiben a kancellár asszony nem kíván elindulni a 2017-es választásokon.
BERLIN, 17:28

Jens Spahn egy ambiciózus német politikus. A jelenleg 35 éves, német pénzügyminiszter-helyettes komoly esélyekkel pályázhat Angela Merkel helyére, amennyiben a kancellár asszony nem kíván elindulni a 2017-es választásokon.

Spahn 15 évesen lépett be a Kereszténydemokrata Unióba és hét évvel később elindult a választásokon képviselőjelöltként – és nyert. Karrierje azóta töretlen.

Merkel nem igazán kedveli magabiztos és hangoskodó természete miatt az államtitkárt. Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter ennek ellenére nevezte ki maga mellé, és azóta is meg van elégedve Spahn munkájával.

Nehézségek, győzelem és coming out

A szorgalma és a tehetsége ellenére Spahn karrierje sem volt nyílegyenes. 2013-ban a kancellár egy félreértett mondata miatt azt gondolta, hogy egészségügyi miniszter is lehet belőle, de végül ugyanabban a pozícióban maradt, amelyben az előző 4 évet is lehúzta – a CDU egészségügyi szakszóvivője maradt a Bundestagban.

Innen hamar fel tudott állni: 2014-ben elég támogatást tudott szerezni a CDU-n belül ahhoz, hogy bekerüljön a párt legfelsőbb testületébe, a végrehajtó bizottságba.

A pártkongresszuson tartott beszédében coming outolt. Ebben kiállt a keresztény értékek mellett és hangsúlyozta az elfogadás, a tolerancia fontosságát, majd azt mondta – mély levegőt véve –, hogy

mindezek az értékek azért fontosak számomra, mert nem akarok több sértést és támadást átélni amiatt, hogy Berlin utcáin kézen fogva sétálok a barátommal."

2014-ben a politikus azt mondta, hogy a migránsok befogadása erősíti az olyan értékeket, mint a tolerancia. Ekkor még kiállt a "Willkommenskultur" – azaz a befogadó politika – mellett.

A feltörekvő politikus homoszexualitása nem mindenkinek tetszik a CDU-ban, azonban Spahn küzd az ellen, hogy csupán ennyi legyen a karaktere: egy meleg politikus, aki comingoutolt; hiszen jelentős ismeretei vannak az egészségügyi- és pénzügyi területen is, ami magabiztos nyilatkozataiból is kitűnik.

Ezerarcú konzervativizmus

A CDU vezetésében nemcsak Spahn lóg ki a sorból. Julia Klöckner a feministákat kritizálta, amiért félremagyarázzák azt, hogy a muszlim bevándorlók tolerálják nőgyűlöletet. Paul Ziemiak, a CDU ifjúsági szervezetének vezetője élesen kritizálja Merkel befogadó politikáját, miközben azzal kérkedik, hogy ő lengyel bevándorlók gyermeke.

Spahn és a kancellár

Spahn és a kancellár viszonyának dinamikája érdekesnek tűnik. A miniszter-helyettes sok kérdésben kiállt Merkel mellett – ez érthető, hiszen a főnökéről van szó. De egyben politikailag vetélytársak is.

2015 őszén már látványos méreteket öltött a migránsválság. Ekkor kezdett egyre szemtűnőbb lenni az is, hogy a menekültek mellett gazdasági bevándorlók tömegei jönnek Németországba. Spahn ekkor első ízben felemelte a szavát Merkel befogadó politikája ellen.

2015 novemberében a miniszter-helyettes egy olyan kötetet prezentált egy könyvbemutatón, amelyben 22 konzervatív szerző Merkel befogadó politikáját kritizálta. A Die Welt német újság a következő napon "Angela Merkelnek jó lesz félni ettől a könyvtől" című cikkben számolt be a bemutató részleteiről.

A felmérések szerint a Merkel vezette CDU-CSU pártszövetség támogatottsága négy éves mélyponton volt áprilisban. A választások nagyjából egy év múlva lesznek, így nem véletlen, hogy a jelöltaspiránsok most kezdenek előbújni a kalapból.

(Politico)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csak idén több mint hétezer illegális határátkelést akadályoztak meg a boszniai hatóságok

Az idei esztendőben már több mint hétezer migránst akadályoztak meg a boszniai hatóságok abban, hogy illegálisan belépjen az országba – közölte Zoran Galic, a boszniai határőrség parancsnoka a Nezavisne Novine című napilappal.

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

A dolgozatot javító tanár szerint a lány obszcén, rasszista és iszlamofób gondolatokat vetett papírra.

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Az eset még múlt hétfőn történt, de csak most hoztak nyilvánosságra részleteket róla.

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti tűzeset rászorulóinak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

Szegény „menekültek”: a németek megvonnák a menekültstátuszt azoktól a migránsoktól, akik hazamennek nyaralni

Egyre több migráns megy haza nyaralni oda, ahonnan elvileg el kellett menekülnie. Akkor, hogy is van ez?

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Az NB III. arra is jó példa, hogy miért nincs szükség az UEFA sok hülyeségére, főleg, hogy a szövetségnél sem veszik komolyan a kampányok üzeneteit. Pörge szurkol, sokadik rész!

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére