Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holokauszttagadó japán sebész vásárolta meg a néhai Hirohito császár memoárját

888.hu

2017.12.07. 12:28

Egy szélsõséges politikai nézeteirõl ismert japán plasztikai sebész vásárolta meg 275 ezer dollárért (73 millió forint) a néhai Hirohito császár memoárjának kéziratát.
TOKIÓ, 12:28

Egy szélsőséges politikai nézeteiről ismert japán plasztikai sebész vásárolta meg 275 ezer dollárért (73 millió forint) a néhai Hirohito császár memoárjának kéziratát – írja az MTI.

A 173 oldalas, japán nyelvű dokumentum az előzetesen becsült leütési ár csaknem kétszereséért kelt el szerdán a Bonhams manhattani aukcióján.

"Ennek az iratnak Japánban kellett volna maradnia, ám a tengerentúlon kötött ki. Szóval ez most olyan, mintha végre hazatérne" – mondta Takaszu Kacuja, hozzátéve, hogy azért vásárolta meg a császári monológként is ismert kéziratot, mert úgy véli, hogy a japán uralkodói családnak és a japán népnek szóló üzenet van benne.

Az ismert plasztikai sebész Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a jelenlegi uralkodó, Akihito császár egyetlen fiú unokájának akarja ajándékozni a memoárt, ám egyelőre még nem tudja, hogy ezt miként fogja megoldani, mivel a japán császári családnak adható ajándékok árának felső határa 150 ezer jen (355 ezer forint). Takaszu sem a médiának, sem a nagyközönségnek nem kívánja megmutatni a dokumentumot.

Takaszu korábban az Amerikai Plasztikai Sebészeti Akadémia tagja volt, ám a szervezet novemberben kizárta soraiból, miután a Simon Wiesenthal Központ zsidó jogvédő csoport felhívta a figyelmet arra, hogy a férfinak Adolf Hitlert éltető, valamint a holokauszt és a nankingi mészárlás megtörténtét tagadó bejegyzései vannak a közösségi oldalakon.

"Szerintem Nanking és Auschwitz is kitaláció" – írta 2015 októberében a Twitteren. "Nem kétséges, hogy a zsidókat üldözték" – tette hozzá, ugyanakkor elismerően beszélt a náci tudósoknak a tudomány, az orvostudomány és az egyéb területeken elért eredményeiről.
  

A szakértők megosztottak Hirohito szerepét illetően az 1930-as években Kína ellen indított japán invázióban, illetve az 1941. december 7-én a Pearl Harbor-i amerikai támaszpont elleni támadásban. Egyesek szerint a császár csak báb volt az országot irányító katonák kezében. Mások szerint semmit sem tett a háború megakadályozása érdekében, sőt támogatta is azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére