Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandiában is egy karikatúra miatt akarta megöletni tanárát egy muzulmán diák

888

2020.11.06. 17:15

A rotterdami rendőrség péntek reggel letartóztatott egy 18 éves nőt, akit erőszakra való felbujtással gyanúsítanak az iszlamista terrort kifigurázó karikatúrát tanterme falán tartó holland tanár ellen – jelentette a hollandiai témákra szakosodott NL Times című internetes hírportál.

A közlések szerint a nőt azzal vádolják, hogy a közösségi hálón bűncselekmény elkövetésére buzdított a katolikus iskolában oktató tanár ellen, aki a héten emiatt bujkálásra kényszerült.

A tanár osztálytermének falán több éve egy gúnyrajz függött, amely egy Charlie Hebdo feliratú inget viselő, lefejezett alakot ábrázolt, aki nyelvet ölt az őt lemészároló dzsihadistára.

Az iskolaközösség muzulmán diákjainak egy csoportja felháborodását fejezte ki a kép miatt, és elutasították a tanár magyarázatát, miszerint a karikatúra nem Mohamed prófétát, hanem egy terroristát gúnyol ki. Miután a tanulók megosztották a rajzot a közösségi hálón, a férfi fenyegetéseket kapott.

Sajtóinformációk szerint több holland iskolában is zavargáshoz vezettek a Samuel Paty franciaországi tanárról tartott megemlékezések. Patyt azért fejezte le egy iszlamista október elején, mert osztályának Mohamed-karikatúrákkal szemléltette a szólásszabadságot. Az eset miatt a holland parlament képviselői megdöbbenésüket fejezték ki, a kormány tagjai intézkedéseket szorgalmaznak az oktatásban dolgozók védelme érdekében.

Hollandiában már több mint 100 ezren írták alá azt Izmail Abu Szumajah amszterdami imám által terjesztett petíciót, amely Mohamed próféta nyilvános megsértésének bűncselekménnyé tételét szorgalmazza.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére