Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandia megúszott egy többtucatnyi életet követelõ terrortámadást

888.hu

2019.01.11. 19:00

Azzal, hogy hét terroristát még az elkövetés elõtt sikerült beazonosítani és elfogni, Hollandia megúszott egy többtucatnyi halálos áldozattal járó terrortámadást - mondta a bíróság elõtt az ügyészség a per tárgyalásán.

A gyanúsítottak elbúcsúztak barátaiktól. A gyanúsítottak egy olyan támadást akartak végrehajtani, amelynek többtucatnyi áldozata is lehetett volna. Hollandia megúszott egy nagyszabású terrortámadást"

– mondta az ügyész az előzetes meghallgatáson.

Az ügyészi hivatal szerint a dzsihadisták egy fesztivált akartak megtámadni. A hatóság rögzítette a szélsőségesek egymás közötti kommunikációját, amelyből megtudható, hogy az iszlamisták a rendezvény helyszíne mellett felkészültek volna, majd támadásba lendültek volna – amennyiben nem került volna sor az elfogásukra.

Megbeszélték a taktikát is, hogy hogyan is kellene csinálniuk. És mit csináljanak akkor, ha valamelyiküket elkapja a rendőrség"

– mondta az ügyész, aki szerint azt beszélték meg, hogy a támadás alatt messzebb helyezkednek el egymástól, és ha a rendőrök túl közel merészkednének hozzájuk, akkor működésbe hozzák robbanómellényüket.

A rendőrség az AIVD, a holland belföldi titkosszolgálat tanácsára kezdte el figyelni Hardi N.-t még május közepén, akiről a szolgálatok tudták, hogy támadásra készül. A rendőrség úgy döntött, hogy beépített embert próbálnak küldeni a szervezetbe. A hatóságok június 5-én, Arnhemben léptek kapcsolatba a szélsőségesekkel. Az akció eredményes volt, Arnhem és Weert városában az összes gyanúsítottat letartóztatták szeptember 27-én – írja az NLTimes holland lap.

A hatóságok azért döntöttek a cselekvés mellett szeptemberben, mert a dzsihadisták közül négyen lőfegyverrel kezdtek gyakorolni. Egyébként a rendőrség annyira a nyomukban volt, hogy a lőtéren a rendőrök tartottak nekik kiképzést és hatástalanított pisztolyokat adtak el nekik. A szélsőségesek háza be volt poloskázva és kamerázva. Amikor az egyik lövészet után négyen egy furgonban próbálták elhagyni a helyszínt, akkor lecsapott rájuk a hatóság Weertben, Limburgban. Hármukat Arnhemben fogták el.

Összesen hat gyanúsított van az ügyben, mindannyian férfiak, 21 és 34 év közöttiek: Hardi N., Wail el A., Nabil B., Morat M., Shevan A. és Nadeem S.

A hetedik gyanúsítottat a bíróság szabadlábra helyezte. A 18 éves férfi ellen nem volt elég bizonyíték, hogy fogva tartsák.

A vádlottak ügyvédje azzal védekezik, hogy a fegyveres kiképzés a beépített rendőr ötlete volt, így a hatóság kreálta az egész ügyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére