Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holland választás: így reagáltak Európa vezetõi

Bokor Gábor

2017.03.16. 08:28

Sigmar Gabriel német külügyminiszter úgy értékelte a holland választási eredményeket, hogy Rutte gyõzelme Európa gyõzelmét jelenti.
AMSZTERDAM, 8:28

Sigmar Gabriel német külügyminiszter úgy értékelte a holland választási eredményeket, hogy Rutte győzelme Európa győzelmét jelenti.

A német politikus éjszaka közölt beszédében jó jelzésnek minősítette, hogy Mark Rutte győzedelmeskedett a bevándorlásellenes Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője helyett. Angela Merkel német kancellár pedig nem sokat tétlenkedett, egyből telefonon gratulált a jobboldali politikusnak.

Örülök a további jó együttműködésnek barátokként, szomszédokként és európaiakként"

– mondta Merkel.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök úgy fogalmazott azután, hogy megtudta a választási eredményeket, hogy a nemzeti jelentőségű választásokon a komoly polgári pártokat támogatják, amennyiben meggyőző válaszokat tudnak adni az embereket foglalkoztató kérdésekre.

Mark Rutte miniszterelnök, a VVD vezetője ezúttal a foglalkoztatási és a fiatalok munkanélküliségét mérő mutatókat illetően tudta jobb számokkal meggyőzni a szavazókat. A holland választási eredményt azonban nem lehet előrejelzésnek venni a franciaországi voksolásra, mivel az ottani polgári jobboldali jelöltek nem szerepeltek eddig fényesen"

– vélekedett a politikus.

Paolo Gentiloni olasz kormányfő úgy vélekedett, hogy most közösen kell az Európai Uniót újjáéleszteni és megváltoztatni.

A holland miniszterelnök vezette Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) a voksok  21 százalékát szerezte meg, ennek ellenére győzni tudott, ám koalíciós partnerekre lesz szüksége. A Geert Wilders vezette bevándorlásellenes Szabadságpártját (PVV) a második helyen végzett, a szavazatok 13 százalékát kapta meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére