Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalosan már 131 halálos áldozata van a 2015-ös párizsi merényleteknek

Horváth Tamás

2019.06.19. 10:15

Guillaume Valette ott volt a Bataclanban 2015. november 13-án, s bár fizikailag nem sérült meg, két évvel később öngyilkos lett.

A francia bíróság friss döntése értelmében immáron 131 halálos áldozata van a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak – közölte a Le Parisien.

A muszlim szélsőségesek által elkövetett merényletek 131. áldozata Guillaume Valette, aki az ominózus estén a véres terrortámadások egyik helyszínén, a párizsi Bataclan klubban tartózkodott. Habár Valette fizikailag nem sérült meg a lövöldözésben, később poszttraumás stressz szindróma alakult ki nála, melynek következtében két évvel az események után felakasztotta magát.

A poszttraumás stressz szindróma egy mentális betegség, egyfajta védekezési mechanizmus, amely traumatikus események után lép fel. Korábbi kriminális, borzalmas vagy egyéb okból traumatikus hatású eseményekhez kapcsolódó emlékképek nem kívánt, tudatban való ismételt megjelenése.

A 30 éves korában öngyilkosságot elkövető francia férfi családja régóta harcolt azért, hogy Valette-et is a párizsi merényletek halálos áldozataként ismerjék el.

Guillaume Valette | Fotó: Le Parisien

Érvelésük szerint, melyet szakpszichológusok jelentéseivel is alátámasztottak, Valette-nél egyértelműen a Bataclan klubban átélt borzalmas élmények miatt alakult ki a poszttraumás stressz szindróma, korábban nem küzdött semmiféle mentális problémával.

Claire Josserand Schmidt, a terrorizmus áldozataival foglalkozó francia szervezet, az AfVT jogásza hatalmas előrelépésnek nevezte a bíróság döntését, mely precedensértékű lehet a hasonló esetekben.

Guillaume története arra hívja fel a figyelmet, hogy a terrortámadások életben maradt áldozatainak kezét később sem szabad elengedni

– hangsúlyozta Schmidt, hozzátéve, hogy a mentális sérüléseket ugyanolyan súlyosnak kellene elismerni, mint a fizikaiakat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez lett a sorsa a buddhista templomból kimentett tigriseknek

Ez lett a sorsa a buddhista templomból kimentett tigriseknek

Vírusfertőzésben pusztult el a hírhedt thaiföldi Tigris Templomból kimentett nagymacskák több mint fele a helyi média szerint.

Miskolci Cinefest: kiszakadva a hollywoodi tömegfilmek popcorn-szagú világából, vissza a klasszikus filmművészetbe

Miskolci Cinefest: kiszakadva a hollywoodi tömegfilmek popcorn-szagú világából, vissza a klasszikus filmművészetbe

Idén szeptember 13 és 21. között rendezik meg a 16. Cinefest Nemzetközi Filmfesztivált. Élménybeszámoló az első hétvégéről.

Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

Salvini: ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!

Salvini: ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az  olaszokat az „Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

Az izzadságszag politikai megtestesülése

Az izzadságszag politikai megtestesülése

Sokat gondolkoztam azon, hogy leírjam-e azokat, amiket most fogok. Olvastok, tehát meggyőztem magam. Talán az volt a döntő érv az igen mellett, hogy felhívjam a figyelmet arra, ami egyre gyakrabban történik a magyar politikában, ez pedig nemhogy nem normális, hanem rettentően káros.

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

A további építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje – mondta vasárnapi Veszprémben, sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke.

Szijjártó: megvédjük határainkat!

Szijjártó: megvédjük határainkat!

Szemben az új olasz kormánnyal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére