Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalosan közel nyolcszáz civil halt meg mert az amerikaiak beléptek a Közel-Keletre

Bokor Gábor

2017.10.26. 21:58

Az Inherent Resolve fedõnevû, az Egyesült Államok vezette terrorellenes mûvelet vezérkara csütörtökön bejelentette, hogy legalább 786 civil vesztette életét Szíriában és Irakban az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban 2014 óta.

RAKKA, 21:58

Az Inherent Resolve fedőnevű, az Egyesült Államok vezette terrorellenes művelet vezérkara csütörtökön bejelentette, hogy legalább legalább 786 civil vesztette életét Szíriában és Irakban az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban 2014 óta.

Az Egyesült Államok és szövetségesei 2014 augusztusában kezdték el bombázni az ISIS állásait Szíriában és Irakban.

A vezérkar tájékoztatása szerint a művelet megkezdése óta civilek "nem szándékos" megölésének 786 esetét erősítették meg. 

Az adatok szerint 2014 szeptembere és 2017 szeptembere között 27 ezer 566 légicsapást hajtottak végre a két közel-keleti országban. 

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű szervezet szerint a halálos civil áldozatok száma ennél sokkal magasabb, szerintük csak Szíriában legkevesebb 2332 civil lakos vesztette életét (köztük 551 kiskorú és 398 nő), mióta a Washington vezette nemzetközi koalíció beavatkozott a hat éve háború dúlta közel-keleti országban.

A szervezet szerint a háború óta a legvéresebb hónap a szeptember volt. Az adataik szerint csak abban a hónapban 955 civil halt meg.

A konfliktusokat nyomon követő AirWars monitoringcsoport szerint legkevesebb 5637 civil halt meg a szövetség légicsapásaiban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére